Gå til hoved-indhold
Jonas Hviid-Nielsen glæder sig til at høre mere om America's Cup, når han igen skal sejle RC44 med James Spithill fra BMW Oracle Racing. Her ses han under RC44-stævne i Kbh. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jonas Hviid-Nielsen glæder sig til at høre mere om America's Cup, når han igen skal sejle RC44 med James Spithill fra BMW Oracle Racing. Her ses han under RC44-stævne i Kbh. Foto: Troels Lykke

Danish Open-vinder: Sejlere er til at tale med

Det siger Jonas Hviid-Nielsen, der afviser enhver snak om snobbede sejlere under Danish Open. Læs også hvorfor kiwierne og Jonas vandt på Bornholm.

Af Troels Lykke |

24-årige fordæksgast og bådebygger Jonas Hviid-Nielsen sejlede Danish Open med den et år ældre Adam Miniprio fra New Zealand og det gik så godt, at holdet vandt i søndags.

78.000 præmiekroner skal de fem sejlere nu dele og det passer naturligvis Jonas Hviid-Nielsen godt, når man forsøger at leve af sejlsport.

KDY-sejleren, der til dagligt bor i Taarbæk, er normalt fordæksgast for Peter Wibroe, der ikke deltog i Danish Open. Ellers sejler Jonas på RC44eren 17 med selveste America's Cup-vinderen James Spithill.

I starten af oktober tager han til Lanzarote for at sejle RC44-VM med Spithill.

Jonas, hvorfor vandt I?

"Holdet er dybt professionelt holdet sejler hele tiden matchrace og alle vil leve af sejlsporten. De er en del af det newzealandske Academy (i Auckland) og Adam skal snart sejle Volvo Ocean Race med det new zealandske hold, hvor han er en af de tre sejlere, der skal være under 30 år."

På dr.dk kaldes D.O.-sejlerne for snobbede, hvordan har du det med det? 

"Jeg tror ikke man mener os sejlere. Vi taler med folk og er flinke er min vurdering, det må have været arrangementet med VIP-området, som de har ment. Men der er altid nogle lokale, der er trætte af turister og får ondt i røven, men generelt fornemmede jeg, at de lokale sejlere syntes det var et kæmpe godt arrangement."

Hvad syntes sejlerne om stævnet?

"På vores hold følte alle sig varmt modtaget på Bornholm."

content-loader
content-loader
content-loader