Gå til hoved-indhold
12-meter bådene på vej ind i Københavns Havn. En enkelt blev grundejer, da den ikke respekterede afmærkningen. Fotos: Katrine BertelsenKapsejlads
12-meter bådene på vej ind i Københavns Havn. En enkelt blev grundejer, da den ikke respekterede afmærkningen. Fotos: Katrine Bertelsen

Sejr til tyske Anitra i 12-meter Cup

Anitra, vandt 12-meter Cup, efter sejlads i Københavns havn. Se flotte billeder fra sejladsen.

Af katrine bertelsen |

Med en solid serie på fem sejladser, tog amerikansk byggede men tysk ejede 12-meter ANITRA godt for sig af præmiebordet til Baresso Coffee Meter Copenhagen Cup 2010 arrangeret af KDY. Det blev både til en overalt sejr på handicap, og vinder af scratch-serien, hvor præmien var en nylig udsat 12-M pokal.

Søndagens distancesejlads startede i flot solskin ud for Tuborg Havn kl. 11 og i let, let vind sejlede de otte 12-metere mod Københavns Havn, hvor en udlagt gummibåd som mærke, blev rundet i flot stil. Det var meget tæt sejlads, og turister og tilskuere ved Langelinie fik et betagende syn af 12-meterne med spiler sejle ind i havnen.

Efter spilernedtagning blev det skarpt kryds ud af havnen igen, og derefter til et mærke nord for Middelgrunden og så i mål ved Tuborg Havn. Det blev en meget flot afslutning på et stævne, hvor sejlernes evner i let vind blev testen grundigt.

Sejladserne blev ledet med vanlig omhu og præcision af Christian Lerche og hans team ombord på dommerbåden BAT. Dommerbåden blev desværre lettere beskadiget  fredag, da en af 12-meterne valgte at forsøge at afmaste sig selv, ved at sejle ind i BAT´s ankergrej og stævn.

Den 25 tons tunge Thea, der dansk ejet og ligger i Tuborg havn, havde ikke fået slækket bakstaget, og kunne derfor ikke falde af. En kraftig nordgående strøm gjorde ikke tingene lettere. Theas tre vantskruer i styrbords side knækkede som tændstikker, og hvis ikke båden havde skåret op i vinden som følge af, at den hang fast i BAT, var masten kommet ned.

Deres udsendte skal sent glemme lyden, da Thea kolliderede med dommerbåden. En fræsende lyd, da ankerkæden kradsede Theas lønning op og vantskruerne sprang.

Flere af gasterne var noget chokerede over oplevelsen, men Thea fik lynhurtigt fremskaffet tre nye vantskruer, og var igen klar til sejlads lørdag.

Stævneleder Klaus Olsen kunne velfortjent afslutte præmieoverrækkelsen med et tre-foldigt leve for præmietagerne, de smukke 12-metere, og sejlsport i almindelighed.

Se hele resultatlisten her: www.kdy.dk/news

Vema, med Jesper Bank som taktiker måtte nøjes med en femteplads.

Det er da et flot syn!

Flere slags vindkraft. Anitra på vej igennem Lynetteløbet.

content-loader
content-loader
content-loader