Gå til hoved-indhold
Ove Skovgaard-Mortensen i Hundige Havn ser frem til den Arcona 340, der er rigget op til IRC og DH med John Mast og mindre forsejl. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Ove Skovgaard-Mortensen i Hundige Havn ser frem til den Arcona 340, der er rigget op til IRC og DH med John Mast og mindre forsejl. Foto: Troels Lykke

Sejlerne tør købe båd igen - kan ikke udsættes

Det mener Ove Skovgaard-Mortensen, der igen har gang i salget af svenske Arcona Yachts. Nu KAN folk ikke udsætte køb længere.

Af Troels Lykke |

Finanskrise, mindre forbrug. Folk er nok rimelige trætte af at høre om det, men ikke desto mindre hører vi det stadig i branchen.

Flere bådforhandlere, vi er orientreret om, er lukket og omsætningen er droppet med 25 procent siden niveauet i 2007, hørte vi forleden hos et stort firma i branchen.

Men hos bådforhandleren Skovgaard Mortensen Yacht Bureau er der positive bevægelser indefor de sidste to måneder med to solgte Arcona 430 til 3,5 mio. kroner, en mindre Arcona 40 og en Arcona 340. Alle solgt i ren handel uden at tage en brugt båd i bytte.

Vi er gennem det værste

Ove Skovgaard-Mortensen har været i bådbranchen i 46 år, han startede som 17-årig med at sælge påhængsmotorer og joller.

I dag sælger han ud over Arcona og britiske Wayfarer-joller samt den hollandsk motorbåd, Pedro. Der er kun en fastansat i firmaet og det er ham selv øvrige opgaver i firmaet købes ind af ham.

"Jeg har en fornemmelse af at kunderne ikke længere turde at at hoppe ud i et køb og det kunne jeg mærke, men hvor længe kan man et bådkøb tilbage? Det kommer til at køre nu - vi er gennem den værste stilstand. 2011 bliver helt sikkert et godt år for bådsalget, det fornemmer jeg i hvert fald med Arcona-bådene ," siger Ove Skovgaard-Mortensen til minbaad.dk.

Er til 34 fods båd

Selv regner han med at få sejlet i en den lille Arcona 340 næste år.

"Det er en størrelse, som er let at have med at gøre og Arcona har da også produktionsnummer 66 på Arcona 340eren. Det er en bådstørrelse, hvor det er let at finde gaster og den er let at håndtere i en havn," siger forhandleren og slår et stort smil op i vinterkulden, mens solen skinner over Hundige Havn, der stort set er tom for mennesker.

Arcona-både på Hundige Havn.

www.skovgaard-mortensen.dk

www.arconayachts.com

content-loader
content-loader
content-loader