Gå til hoved-indhold
Wayfarer ved DM sidste år. Foto. Jens FischerKapsejlads
Wayfarer ved DM sidste år. Foto. Jens Fischer

Du kan alt i en Wayfarer

Søren Svarre er høj efter en træningsweekend med 15 Wayfarer i Farum. En tidligere 470-haj stod for indspark. Se video med trænerkommentarer.

Af Troels Lykke |

I weekenden 7. og 8. maj holdte Wayfarerne træningssamling i Farum Sejlklub.

15 joller fandt vej til samlingen, hvor formålet var at få banket rusten af samarbejdet i båden så fart og højde igen kunne indfinde sig inden årets kapsejladser. Det skriver Søren Svarre her.

I nyere tid er det nyt med en forårssamling, men efter mange tilfredse tilkendegivelser i løbet af weekenden er det bestemt ikke sidste gang, at klassen vil afholde denne type arrangement.

Selv om Wayfarer klassen har hyggen i højsædet, så er glæde også stor ved at f.eks. at kunne avancere en plads under en bundmærkerunding, ved at få spileren hurtigere op efter topmærket end konkurrenterne eller ved at give de andre noget møg luft. Med andre ord, så går hygge og konkurrence hånd i hånd for W-klassen.

470 sejler hjalp til

Grundlaget for en lærerig og inspirerende weekend var lagt i hænderne på ex OL 470 sejler Jesper Pilegaard fra Roskilde Sejlklub.

Han har tidligere givet et kærligt indspark til Roskilde W-sejlere inden afgang i 2010 til WM i Weymouth. Her fik et par både helt afgjort flyttet nogle grænser blandt andet mht., hvornår man sætter spiler og i det hele taget holdningen til at arbejde med sagerne.

Det er altid rart at have en kærlig indpisker på nakken, når man skal forsøge at komme videre med en given sportsgren.

I Jesper har vi oplevet en stærk kombination af velfunderet indsigt og evne til konstruktivt at få sejlerne til at åbne sanserne og føle motivationen til at prøve nyt, for derigennem at blive bedre uanset niveau.

Vi vil helt sikker ”indkalde” Jesper ved kommende træningssamlinger, og vi glæder os over, at han har taget springet mht. at tage coachrollen.

Hvis du selv går og leder efter et oplagt emne til en jolle coach for en træningssamling, så kan vi varmt anbefale Jesper Pilegaard.

Fornyet momentum

Ambitionen for Wayfarerklassen generelt set er som i mange andre klasser, at få flere til at interessere sig for kapsejlads.

En del af et fornyet momentum vil forhåbentlig komme fra den nye mk4 version af jollen, som for et par år siden sparkede nyt liv jollens layout.

Vi arbejder efter devisen, at ”alt kan lade sige gøre i en Wayfarer”. Dvs. du kan både hygge af sted med familien – men du kan også få raset ud med en omgang kapsejlads.

Keep it simple

Keep it simple, alle kan få noget ud af at vove sig ud på en omgang kapsejlads i denne klasse.

I den kommende tid vil Wayfarene kaste sig ud i tur sejlads på Gamborg Fjord, kapsejlads fra Yacht Klubben Furesøen, hyggerace Tærø Rundt, kapsejle SM i Præstø, DM i Roskilde og JM i Ho Bugt.

Ligeledes er der joller som drager af sted til UK og Holland for at deltage i stævner og tursamlinger.

Wayfarer-hilsen Søren Svarre, Kap. Sekretær SWS

Se også video fra dag to: http://youtu.be/3B7MA38IUf0

content-loader
content-loader
content-loader