Gå til hoved-indhold
Alinghi kommer i havn i regnvejr. Ernesto Bertarelli ved roret. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Alinghi kommer i havn i regnvejr. Ernesto Bertarelli ved roret. Vidste du at båden har en gennakker på 1100 kvm. Foto: Troels Lykke

Sejlsporten og America's Cup fejlede fatalt

Ingen vind - ingen sejlads for BMW Oracle og Alinghi. Det første søslag mellem Valencia og Ibiza var en veritabel skuffelse, alt imens stor sportspresse var klar. Se DR2 Udland i aften fra 19.30, hvor BådNyt fortæller kort om cuppen.

Af Troels Lykke, valencia |

Derfor bliver sejlsport aldrig stort. Man kan nemlig ikke regne med vores sportsgren. For når vinden udebliver så sejles der ikke.

Meget synd for sejlsporten, når nu omkring 600 journalister og fotografer er mødt op under det 33. America's Cup.

Som I nok har opdaget så var undertegnet på vandet i dag, hvor vi fik spist kage og drukket en del kaffe.

Og som vi hører det nu, så bliver der sandsynligvis først forsøgt en ny sejlads på onsdag, et andet rygte lyder imidlertid på, at der i aften tages en beslutning om, at der også sejles i morgen.

Men America's Cup-organisationen er en stor størrelse og mange ting skal gå op, derfor sejles der nok ikke i morgen, sagde en kvindelig AC-vært til minbaad.dk.

Herlig rådgiver

I dag fik viheldigvis fik vi talt med Jochen Schumann, der havde en bunke insider fra Alinghi, som vi ikke lige kommer ind på endnu, men vi finder næppe en mere kompetent rådgiver på pressebåden.

Men Alinghi og BMW Oracle Racing har vi endnu ikke set, de lå 20 sømil fra os nede ved starten, hvor vinden var væk og når den kom var den i forkerte retninger. Om lidt ankommer Alinghi her i AC-havnen, mens BMW Oracle ligger i industrihavnen.

Lidt sejlads så vi heldigvis i dag, Michael Hestbæk, Rasmus Køstner og jeg, da BMW Oracle Racing sejlede 3 knob stærkere end Alinghi, da de sejlede ind mod havnen, men det var på virtual Eye vi så det, så vi ved ikke præcist hvad der skete.

1100 kvadratmeter gennaker

Men mon ikke at BMW Oracles 68 meter høje mast og kæmpe vingesejl trækker fra, men glem ikke at Alinghi har en gennaker på 1100 kvadratmeter. Det er sgu da en kæmpe gennaker - måske verdens største.

Morten Brandt, BådNyt, (tv.), Gustav Morin, Michael Hestbæk og Rasmus Køstner ser på, at BMW Oracle Racing trak fra Alinghi på virtual Eye. De fleste hernede tror på, at BMW Oracle Racing vinder to sejladser i træk og dermed det 33. America's Cup.

americascup.com

content-loader
content-loader
content-loader