Gå til hoved-indhold
Hvor fedt er det du ser på der? Er America's Cup helt galt på den med en så stor bane? Hvad mener du? Foto: Gilles Martin-RagetKapsejlads
Hvor fedt er det du ser på der? Er America's Cup helt galt på den med en så stor bane? Hvad mener du? Foto: Gilles Martin-Raget

Der bliver måske ikke sejlet i Valencia

Så skarpt vurderer AC-eksperten Michael Hestbæk det, da en 20 sømil lang bane er højt spil i America's Cup.

Af Troels Lykke, valencia |

I Deed of gift, der regulerer denne 33. cup, skulle der ifølge vores oplysninger stå, at der kun skal sejles en enkelt omgang, selvom to omgange ville være langt mere hensigtsmæssigt, da banens længde kunne halveres.

Den lange bane kan nemlig gå hen og blive fatalt for sejlere, tilskuere og pressen i Valencia.

Banens 20 sømil kan vise sig praktisk umuligt, vurderer Michael Hestbæk, der var vejransvarlig en overgang hos Jesper Banks tyske Americas' Cup-hold.

Han kender derfor området mellem Valencia og Ibiza. Hvis vinden fx går i øst, så opstår der søbrise, men den ville aldrig stå 25 sømil ude, hvor startlinjen skulle ligge, forklarer Michael Hestbæk.

Bane på et for stort område

"Der er desværre mange muligheder for at en sejlads ikke kan starte eller blive skudt af fordi banen er over et så stort område, derfor risikerer vi, at der ikke kan blive gennemført en sejlads, sådan kan det godt virke efter i dag," siger Hestbæk, der de seneste par år har sejlet matchrace i KDY i Skovshoved.

I den positive retning lyder det, at der ikke er sat nogen øvre vindgrænse for hvornår der må sejles, men der er en nedre grænse som i dag og vinden må ifølge vores foreløbige research ikke springe mere end 25 grader.

Og netop det kan være umuligt at undgå, mener Michael Hestbæk.

Alinghi kan i øvrigt maksimalt holde til at sejle i op til 26 knob, fortalte Jochen Schumann i går til minbaad.dk

americascup.com

content-loader
content-loader
content-loader