Gå til hoved-indhold
LAG Thy-Mors støtter Cold Hawaii PWA World Cup, fordi det er et tiltag, som i høj grad sætter Thy-Mors på verdenskortetKapsejlads

Verdenseliten kommer til Cold Hawaii!

Thy lægger i 2010 vind og bølger til den første udgave af Cold Hawaii PWA World Cup. Thy bliver dermed hjemsted for en afdeling af det mest præstigefulde i verden inden for windsurfing.

Af Troels Lykke |

Cold Hawaii PWA World Cup finder sted ved Ørhage i Klitmøller, som dermed i dagene d. 13.-19. september 2010 bliver stedet, hvor verdenseliten inden for windsurfing skal konkurrere i disciplinen wave performance. 

Cold Hawaii PWA World Cup er begrænset til de 48 absolut bedste bølgesejlere i verden. De vil helt sikkert vil give sig 110% i kampen for at få de vigtige world- cup point og del i en præmiesum på hele 225.000 kr. 

Det forventes, at danmarksmesteren i wave performance, Lars Petersen, og danmarksmesteren i freestyle, Kenneth Danielsen, får plads i Cold Hawaii PWA World Cup. Begge er bosiddende i Klitmøller. 

Årligt tilbagevendende

Planen er, at Cold Hawaii PWA World Cup skal være en årligt tilbagevendende begivenhed i Thy. 

Projektleder for The Cold Hawaii PWA World Cup bliver Robert Sand, som er opvokset og bosiddende i Klitmøller. Robert Sand er en af Danmarks mest erfarne windsurfere og har selv sejlet med i world cuppen i mange år. 

Hovedparten af det finansielle grundlag for Cold Hawaii PWA World Cup er skabt i form af tilskud fra Thisted Kommune og Sport Event Denmark samt udviklingsmidler fra LAG THY-Mors.

En del af arbejdet frem mod afholdelsen af Cold PWA Hawaii World Cup kommer til at bestå i at indgå aftaler med sponsorer. 

Ildsjæle

"Thisted Kommune glæder sig over, at Cold Hawaii PWA World Cup i windsurfing afholdes i Klitmøller i september 2010. Det er en enestående event, som hermed holdes i Thy. Det skyldes ikke mindst de ildsjæle i Surfklubben Nasa, der har arbejdet med at få stævnet til Klitmøller.

Her har vi en enestående chance for at få markedsført Thy både nationalt og ikke mindst internationalt. Det hele falder i tråd med, at Thisted Kommune er Danmarks førende klimakommune og har Danmarks 1. nationalpark.

Der er udarbejdet en vision for friluftsaktiviteter som led i en erhvervsudvikling i Nordvestjylland i NCOA-rapporten. Et af målene for realisering af visionen er, at Nordvestjylland er vært for to større internationale årligt tilbagevendende begivenheder. Og med afholdelse af Cold Hawaii PWA World Cup er vi godt på vej til at indfri dette mål," siger Jan Krogh, Erhvervs- og udviklingschef Thisted Kommune. 

 "Sport Event Denmark ser gerne så mange internationale sportsevents i så mange forskellige dele af Danmark som muligt. Med Cold Hawaii PWA World Cup får vi nu også Thisted på eventlandkortet. Cold Hawaii PWA World Cup er en del af world cup-serien, og målgruppen er bl.a. mange unge surfenthusiaster - vi vil derfor sætte alle sejl til for at fortælle om eventen op til og under via bl.a. de sociale medier," siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. 

Verdenskendt brand

"LAG Thy-Mors støtter Cold Hawaii PWA World Cup, fordi det er et tiltag, som i høj grad sætter Thy-Mors på verdenskortet. Vi er overbeviste om, at det er et arrangement som giver et positivt billede af hele vores område. World Cup'en vil i første omgang tiltrække en masse tilskuere, og i næste omgang vil der komme en masse turister, som vil opleve surferlokaliteterne. Vi ser frem til at Cold Hawaii på baggrund af en tilbagevendende World Cup bliver et stort og verdenskendt brand, som navnlig vil gavne kystbyerne i Thy, men som på sigt i høj grad vil komme til at støtte bosætningen og erhvervslivet i hele området," siger Laurids Mortensen, LAG Thy-Mors. 

Cold Hawaii PWA World Cup www.coldhawaii.eu/worldcup
content-loader
content-loader
content-loader