Gå til hoved-indhold
Verdenseliten venter på vind: Omar Sanchez fra Mexico (tv), verdensetteren Philip Köster fra Tyskland, Dany Bruch også Tyskland og briten Adam Lewis. Foto: Phil Schreyer, Cold Hawaii.Kapsejlads
Verdenseliten venter på vind: Omar Sanchez fra Mexico (tv), verdensetteren Philip Köster fra Tyskland, Dany Bruch også Tyskland og briten Adam Lewis. Foto: Phil Schreyer, Cold Hawaii.

Vinden driller i Cold Hawaii

Vinden driller åbningen af World Cup i windsurfing i Klitmøller. De første surfere skulle have været på vandet ved 13. tiden, men vinden udebliver.

Af katrine bertelsen |

Den er normalt surfernes bedste ven, den kraftige vestenvind i Klitmøller. Men på åbningsdagen for KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2013 driller vinden arrangørerne.

De første surfere skulle have været på Vesterhavet ud for Klitmøller i det nordvestlige hjørne af Jylland klokken 13.15 - men starten er udskudt i foreløbigt omkring to timer.

- Der er ikke noget vind. Men det vil komme, lyder det korte svar fra hoveddommeren Duncan Coombs. Han spejder ud over Vesterhavet med en rolig mine. Han er ikke stresset eller frustreret. Han er afklaret.

For sådan er vilkårene, når man er afhængig af vindens kraft og retning. Det ved surferne, der fordriver ventetiden med at kigge mod skyerne, surfe på internettet eller få en snak med de andre sejlere i foran klubhuset i Klitmøller.

Til gengæld var Thisted-borgmester Lene Kjelgaard og eventchef Robert Sand præcise, da de kl. 12.30 bød surfere og tilskuere velkommen til den fjerde udgave af World Cup-stævnet i Cold Hawaii.

- Efter tre års testperiode kan jeg kun komme til én konklusion: Det er et imponerende event med dygtige udøvere, spektakulære vejrforhold, et professionelt setup og et event, der giver Thisted Kommune masser af positiv omtale, sagde borgmester Lene Kjelgaard

- Jeg husker stadig, hvad den tyske verdensstjerne, Philip Köster, sagde. - Det er det største, jeg har været med til. Det er perfekt heroppe, sagde borgmesteren med tydelig stolthed i stemmen over at kunne citere verdens bedste bølgewindsurfer.

Eventchef Robert Sand var glad og stolt over kronprinsens søndagstur i Klitmøller, hvor omkring 1.000 thyboere fik rig mulighed for at følge ham på surfbræt og jetski.

- Kronprinsen sugede indtryk til sig fra en verden, han uden tvivl er inspireret af, lød det fra eventchefen.

Se live-sending fra Cold Hawaii her.

Kilde: Pressemeddelelse, KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2013

content-loader
content-loader
content-loader