Gå til hoved-indhold
Tur
Det er markant billigere at leje båd i ferien, end at have båd selv.Foto: Scancharter

Lej en båd i ferien

Krisen kradser ikke, når det gælder bådudlejning. Minbaad.dk har talt med flere bådudlejere, og de melder om gang i forretningen.

Af katrine bertelsen |

Der er gang i bådudlejningen. Familien Danmark vil ud og sejle, og gerne i en lejet båd. Der er mest rift om familiebåde. Det er primært danske familier der lejer båd i højsæsonen, og kravet er en båd med plads til 4-6 personer.

Mads Christiansen fra Scancharter i Ebeltoft siger,

”Vi har godtnok travlt. Mere end både sidste og forrige år. Folk booker noget senere, de vil gerne lige se vejrudsigten før de beslutter om det skal være en chartertur sydpå eller sejlads i Danmark.”

Hellere leje end eje

Mads Christiansen mener, at mange ikke gider have båd selv. ”Det er dyrt og mange sejler ikke så meget, at det kan betale sig. De lejer hellere, så er der sørget for det hele, og det koster mellem 2500 – 3000 kr pr person for en uge.”

Danskere foretrækker danske udlejningsfirmaer, hvad enten de sejler i danske farvande eller i udlandet.

”Der er frygt for konkurser, og er der klager, er det nemmere at klage til en dansk udlejer end til en græker eller italiener.” Supplerer Mads Christensen.

I ydersæsonen er der ofte tyskere, der tager på en mandetur. Og de er gerne omkring 10 mand høj. Her er det de større både på 44-50 fod de foretrækker.

Krav til sejlerne

Scancharter ser gerne et duelighedsbevis, og sejlerne skal skrive under på, at de har sejlererfaring. Firmaet har mange kunder, der lejer båd hvert år, ”så vi kender dem.” Siger Mads Christiansen.

Hvad skal det koste?

  • Jeanneau Sun Light 30 koster ca. 7000 kr for en uge i højsæsonen.
  • Granada 31 – Avista koster ca. 6500 kr for en uge i højsæsonen.
  • Hallberg Rassy 34 koster mellem 12.500-13.500 kr for en uge i højsæsonen.

Oven i prisen skal du regne med et depositum på 5000-6000 kr.

Men hold øje med gode tilbud. skal du f.eks. sejle flere uger, er der ofte rabat.

content-loader
content-loader
content-loader