Gå til hoved-indhold
Tur
Man kan måske leje både som disse, man ellers aldrig ville have råd til.

Boatflex.com - Airbnb for både: Private lejer ud

Topsejler Jonas Høgh-Christensen og to andre åbner nu mulighed for, at sejlere i hele verden, kan leje eller udleje private både, til billige penge, lover OL-sølvvinderen.

Af Troels Lykke |

Boatflex.com er et dansk iværksætter projekt for udlejning af private både. Det findes allerede inden for boligmarkedet, hvor det har stormende succes og kaldes for Airbnb.dk  

Københavnerne Jonas Høgh-Christensen, Jes Brinch og Jakob Fast Bojesen, tror alle på at flere vil komme ud og sejle, hvis det bliver lettere og billigere at leje en båd.

- Vores mål er at få flere mennesker til at sejle og opleve glæden ved at være på vandet. Mange mennesker går rundt med et duelighedsbevis eller andre certifikater, der fortæller at de har kompetencer til at sejle på havet, men af forskellige årsager ikke selv ejer en båd. Vi mener mange af disse mennesker ville benytte muligheden, hvor man nemt og enkelt kunne leje en båd til en uges ferie og derudover slippe for alt besværet, der er forbundet med at være bådejer, forklarer OL-sølvvinder fra 2012, Jonas Høgh-Christensen.  

Forretningsmodellen

Et fact, når man snakker bådejere, er at mange har dårlig samvittighed over deres båd ikke bliver brugt nok i forhold til den udgift, der er forbundet med ejerskabet.

Dette sammen med ændringen i samfundet, hvor deleøkonomi vinder mere og mere frem, er det der skal få modellen til at tage fart og få succes, mener Jonas Høgh-Christensen og Jakob Fast Bojesen.

Forretningsmodellen er allerede blevet en gedigen succes indenfor for privat udlejning af bolig (Airbnb) og biler, hvor folk udlejer i de perioder, hvor de ikke selv benytter deres ejendom eller ejendele.

- Denne model differentiere sig fra traditionel charterudlejning ved at udlejer selv har kontakten med de eventuelle lejere og på den måde kan danne sig et indtryk af lejeren inden man accepterer at udeleje sin båd. Dette er et spørgsmål om troværdighed og modellen har påvist at folk generelt behandler lejeting bedre, når man har været i kontakt med udlejer, forklarer Jakob Fast Bojesen til minbaad.dk.

Folk anmelder efterfølgende hinanden med en udtalelse og en rating i form af stjerner fra 1-5, har til formål at definere hvor tilfreds kunden har været med lejen.

Lejer kommer med en kommentar af udlejer og omvendt. Dette skal være med til at øge troværdigheden omkring fremtidige udlejninger.

Klubmedlemskab er ’nøglen’

- Vi mener troværdigheden er det vigtigste element i at udleje sin båd. Dette kan skabes ved at involvere sejlklubberne og samtidig have et tæt samarbejde med First forsikring som er coverholder for Lloyd’s, således at alle udlejninger er fuldt forsikret, forklarer Jakob Fast Bojesen,

Projektet støttes allerede af flere respekterede sejlklubber som alle kan se ideen i at deres medlemmer er tilknyttet et troværdigt netværk, der kan leje og udleje både.

Blandt sejlklubberene kan nævnes de største klubber i Norden: Kungliga Stockholms Segel Sällskap (KSSS), Kongelig Norsk Seilforening (KNS) og Kongelig Dansk Yachtklub (KDY). Derudover støttes projektet allerede nu af klubber som Hellerup Sejlklub, Horsens Sejlklub og Göteborgs Kungliga Segel Sällskap.

www.Boatflex.com er endvidere i dialog med mange flere, som de forventer løbende vil melde deres support til projektet.

Finnjolle-sejleren Jonas Høgh-Christensen er med i Boatflex.com. Foto: Robert Deaves

content-loader
content-loader
content-loader