Gå til hoved-indhold
Bjarne Carlsen, tv., fra Palby Marine rammede det hele ind i Politiken lørdag, hvor han sagde at alt andet end besøgstallene var gået godt i Bella Center. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Bjarne Carlsen, tv., fra Palby Marine rammede det hele ind i Politiken lørdag, hvor han sagde at alt andet end besøgstallene var gået godt i Bella Center. Lars From, th. Foto: Troels Lykke

Færre osere og flere købere på Bella

Efter to års krise er der atter gang i salget af både og udstyr. De fleste udstillerne på Både i Bella notererede sig flere købere, selv om der var færre gæster i år med 35.800 mod over 41.000 i 2008.

 

Af Troels Lykke |

Der var lidt færre osere, men langt flere gæster med penge på lommen på årets store bådudstilling i Bella Center i København.

Bådudstillere og sælgere af udstyr som for eksempel Palby Marine A/S melder om forår og gang i omsætningen efter et par mørke kriseår, hvor der har været fyringer i Kolding.

’’Vi har gennem de sidste to år gennemlevet en svær tid med dykkende omsætning og store tab. Vi måtte foretage nedskæringer, reducere omkostninger, sige farvel til gode medarbejdere og kæmpe med finansieringen,” fortæller Bjarne Carlsen fra Palby Marine A/S, der igen havde en meget populær stand

”Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Vi er begyndt at lytte til vores kunder og effektivisere forretningen, så vi nu er ’back to basic’ og ’back in business’. Og med Både i Bella blev det på alle måder forår, ” siger han.

MarineParken måtte hente ekstra folk

Hos MarineParken i Fredericia måtte ejeren, Bo Hold, kalde ekstra folk ind til at håndtere de mange bådkøbere:

”Der har været utrolig godt gang i salget og interessen. Normalt lukker vi ikke mange aftaler under messer. Men det gør vi nu. Jeg tror roligt, man kan sige, at bådbranchen er på vej ud af mørket,” fortæller Bo Hold.

Kvalitetsbevidste købere

På årets Både i Bella blev der også lukket op for lystfiskerne. Og det nye Fiskeri & Grej blev så velbesøgt, at succesen gentages. Og det er udstillerne meget tilfredse med.

Steen Ulnits fra Purefishing og Allan Magnus fra Normark kan fortælle om kvalitetsbevidste besøgende med stor købelyst. Og så var der masser af sjov og god energi omkring Fiskeri & Grej – blandt andet Danmarksmesterskabet i Fluekast, der blev genvundet af Lasse Karlsson.

Finanskrisen forduftede i horisonten

Hos udstillingschef for Både i Bella, Bo Rasmussen, er det heller ikke svært at finde en grimasse, der kan passe: det store smil.

”Det har ganske enkelt været en fantastisk bådudstilling. Det maritime Danmark har virkelig gjort forårsklar, og det har været en fornøjelse af se finanskrisen fordufte i horisonten,” siger Bo Rasmussen.

På årets bådudstilling gik der 35.800 gennem tælleapparaterne, mens der var over 41.000 i 2008. Både i Bella vender tilbage næste år.

Greenline 33 fra Floor Marine var måske messens mest besøgte motorbåd. Der var altid kunder på båden, der også kan sejles med el-motor og stort solpanel på toppen.

content-loader
content-loader
content-loader