Gå til hoved-indhold
Diverse
Foto: Borlinghi/Rolex

Radich: Kapsejlads på den fede måde

De første 2 dage her ved Maxi Worlds i Porto Cervo, Sardinien, Italien har været kapsejlads på den fede måde, skriver Jesper Radich.

Af Troels Lykke |

Radich skriver på www.jesperradich.dk

Startlinien er kun netop er lang nok til at rumme 9 de startende både i Wally klassen, når man lægger dem stævn til hæk, hvilket naturligvis har givet dramatik og tætte situationer.

I dag blev vi fanget en anelse tidligt op imod linien, og en mindre misforståelse imellem ejeren og mig om hvorvidt vi skulle luffe eller holde kurs betød, at vi desværre var over i skuddet.

Efter at have genstartet var det derfor på med handsken, og i gang med jagten på feltet.

Den friske vind på 16-24 kn gav rigeligt med power til at gøre boathandlingen en udfordring i sig selv, når man skal håndtere de ca. 540 m2 på kryds og ca. 1200 m2 ned ad bakke.

Tingene faldt dog rigtigt godt ud til vores side på Y3K, og vi var inden længe helt tæt på vores nærmeste modstandere Indio (Wally 100) og Magic Carpet (Wally 94). Så efter ca. 10 sm af vores banes 30 sm var det næsten triple race imellem os resten af vejen.

På det afgørende 12 sm opkryds tilbage imod Porto Cervo, lykkedes det os netop at passere de andre, og kom efter 3t37m sejlads i mål 38 sek foran Magic og et minut yderligere ned til Indio. På korrigeret tid tabte vi desværre med 8 sek til Magic – og blev samlet 2’er.

Vores anden plads fra race 1 i går, hvor vi tabte med 38 sek til J-One, giver os med den samlede score 4 point, den indledende føring. Sådan.

Og som forsvarende mestre fra 2009, kunne vi næsten ikke have ønsket os en bedre start. Men vi skal nok have lidt mere styr på starterne, hvis vi vil hele vejen i mål!

Over and out

Jesper

content-loader
content-loader
content-loader