Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Rolex/Carlo Borlenghi

49 både på over 60 fod til Maxi Worlds

Danskerne Bekking, Dolmer, Køstner, Hestbæk, Gram-Hansen, Neergaard og Radich er til prof-sejlads. Radich skriver fra Sardinien.

Af Troels Lykke |

Jesper Radich skriver på jesperradich.dk

Efter 2 måneders pause på Y3K, skal vi nu i gang med sæsonens 2. halvdel, hvor vi har sejladserne Maxi Worlds og Voiles de St Tropez på programmet.

Og derfor har hele besætningen været samlet her i Porto Cervo siden torsdag for at træne og få styr på udstyr og nye sejl.

Maxi Worlds har i år deltagelse af hele 49 både, der alle er over 60 fod, som er den officielle definition på en ”Maxi”.

Feltet er herefter underopdelt i hhv mini maxi’er, som er op til 75 fod, maxi’er der er op til 100 og super maxier, som er over 100 fod. Yderligere er den en separat klasse for Wally’erne. Her er min båd, Y3K en af de 11 deltagere.

Når man går en tur på kajen, kan man godt se, at der ikke er hverken Volvo Ocean Race eller Americas Cup i gang for øjeblikket.

Who is who

Det er simpelthen en gang ”who is who” af topnavnene i professionel sejlsport anno 2010.

Blandt andet kan nævnes, Brad Butterworth (tidligere skipper Alinghi), Peter Holmberg (tidligere skipper Luna Rossa, Alinghi), Bouwe Bekking (skipper på adskillige Volvo projekter), flere hundrede andre fuldtids professionelle sejlere.

Glædeligt er det også, at så mange danske sejlere har fået sig nogle tjanser hernede på forskellige både. Rasmus Køstner, Michael Hestbæk, Jann Neergaard og Jens Dolmer har jeg talt med over en kop øl, og der er sikkert flere, blandt de i alt ca 1100 sejlere der deltager.

Bouwe Bekking er skipper på Singularity, hvor minbaad.dk var inviteret med.

Måske dansk besætning - en dag

Det kan ikke undgå at give en svag forhåbning om, at vi danskere en dag får tilegnet os så meget erfaring, at vi også ville kunne stille dansk besætning i en af de helt store kapsejladser…

Sejladserne hernede begynder i morgen og forløber ugen ud, med en enkelt hviledag planlagt torsdag. Se vend tilbage i de kommende dage og læs mere fra årets begivenhed for tidens største kapsejladsracere

Over and out

Jesper

Stævnet følges her

content-loader
content-loader
content-loader