Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: onEdition

Brad van Liew i front i Velux 5 Oceans

X-41-sejler Ole Larsen giver ny update fra singlejordomsejlingen. Førende Eco 60er har nu kun 1.510 sømil til Cape Town.

Af Troels Lykke |

Ole Larsen skriver om Velux 5 Oceans:

Christophe(BEL) - 4.510 sømil til Cape Town (sidst i felt)

Efter at have væltet to gange måtte Christophe søge i havn på Gran Canaria, for at få lavet sit storsejl, men han er på vandet igen. Han ligger nu nord for Cap Verde øerne, med kurs mod ækvator. 

Han sejler her mandag aften omkring 7 knob. Efter en række utætheder ombord var Christophe sikker på, at han havde fundet dem alle. Men her til morgen var batterirummet fyldt med vand.

Og efter det var klaret og lavet gik alarmen på autopiloten, hvorefter han opdagede, at der ikke var mere hydraulisk olie på. 

Han havde kun 1 liter med, så han måtte lave en nødopsamler af det olie som drypper ud, med noget plastik og tupperware. På trods af alt det, der er sket, virker han ved rigtig godt mod. Inspirerende og dejligt at være vidne til - Ham MÅ jeg møde engang!!! 

Chris(Eng)

Chris krydsede ækvator i dag, hvor han lavede et lille ritual, som består i at give gaver til kong Neptun, Chris gav ham kiks og sodavand, for at sikre en sikker tur resten af vejen rundt om jorden. Ellers har han ikke de store problemer lige i denne tid, kun ensomheden som han taler en del om.

Derek(Canada)

Han ligger lige nu et rigtig rigtig skidt sted, han har næsten ingen vind omkring 2-4 m/sek, men kan dog alligevel holde 7 knob. Det er faktisk ret godt sejlet.

Desværre ser det ud til at i det område, hvor han ligger, kommer der først vind igen engang onsdag. Der vil et lavtryk komme tættere på, og det vil give et godt tryk, så han kan komme på den anden side af Atlanten til Cape Town.

Gutek(Polen)

Lavede lige før weekenden et rigtigt retningsskifte, og på 24 timer hentede han over 100 sømil ind på Brad fra USA. Det var imponerende flot sejlet!!! 

Lørdag kom han for en kort bemærkning op på løbets førsteplads - Ja, man kan aldrig vide sig sikker, og alt kan ske trods de lange afstande. Søndag morgen var amerikaneren dog igen foran.

I nat knækkede der desværre igen et fald til hans forsejl. Det faldt i vandet og blev revet i stykker.

Han fik dog ordnet faldet hurtigt igen, men er ved at løbe tør for forsejl. Han har kun en stormfok tilbage, han kan bruge. Så på den sidste del af turen, skal det bare holde.

Brad(USA) (1518 sømil til Cape Town - fører)

Med en hastighed på 22 knob, har Brad virkelig lagt fra land, efter hans lille "match race" med Gutek hen over weekenden, er han kommet ud i et område med rigtig god vind.

Og med en super vejrudsigt i sigte kan han "surfe" til Cape Town i en frisk til hård vind. Hvis han ikke får uheld på turen, ligner han en sikker vinder af 1. ocean sprint. 

Hvis han kan holde tempoet, vil han være i Cape Town på fredag efter godt 25 dage på vandet. Spændende af følge...

www.velux5oceans.com

Mange sejlerhilsner

Ole Larsen/dansail.com 

Ole Larsen kæmper for at blive klar til Velux 5 Oceans i 2014.

content-loader
content-loader
content-loader