Gå til hoved-indhold
Christophe Bullens lige efter starten, lige nu er han 8 dage efter de førende både og han har problemer med båden. Foto: onEdtionKapsejlads
Christophe Bullens lige efter starten, lige nu er han en 8 dage efter de førende både og han har problemer med båden. Foto: onEdtion

Belgiers båd er utæt

Tre spande vand skal ud af belgiers Eco 60er i timen, så han sover meget lidt, skriver Ole Larsen her i en ny Velux 5 update. Læs om de fem sejlere på vej jorden rundt.

Af Troels Lykke |

Ole Larsen, X41 sejler og måske kommende jordomsejler, skriver til minbaad.dk:

Christophe ( Belgien)

Sidste weekend var rigtig god for den belgiske sejler endelig kom han af sted i dette års sejlads efter at have ødelagt sin gamle båd på vej til starten, fik i al hast fremskaffet en ny båd, som ankom til La Rochelle kun to dage før start.

Men problemerne er ikke ovre bare ved at komme til start, efter starten har båden taget vand ind og efter at han har fået ordnet det meste, skal han stadig tømme to til tre spande vand ud af båden i timen, så det er ikke meget søvn han har fået siden starten.

Chris (England)

Han er ved at dus med båden efter en rigtig lang og svær tur ind til nu, med nogle ødelagte sejl og spil som er ved at gå i stykker et efter et, lige nu har han 3 tilbage ud af 5 og de sidste er også begyndt at 'brokke' sig.

Han håber at hans taktik med at forholdsvis tæt på land, vil lykkedes da han vil møde vejrsystemerne efter ækvator tidligere, og derved kunne hente ind på Derek.

Derek (Canada)

Den sidste uge har været meget frustrerende for Derek, med en hel masse sejlskift, ingen vind, meget vind, og så ingen vind igen. for et par dage siden kom et skib tæt forbi uden at radar alarmen gik i gang, så derfor er det vigtigt at kigge horisonten rundt hvert 20 minut.

Derek planlægger en lille event når han krydser ækvator, han vil lade hans overskæg falde. Derek har sovet den sidste tid i oppe tæt på autopiloten, den har det med at falde ud, og han vil ikke risikere at han bommer lige pludseligt.

Gutek (Polen)

Efter hans uheld først på ugen, med en flænge i panden til følge, men det er ikke det eneste problem. Efter hans uheld, har han lavet et hul i hækken, og hans motor har der været en lille brand i, så han er ikke sikker på om han kan bruge den til at lave strøm med.

Han er lige kommet ind i det man kalder 'The doldrums' som er det område i mellem 5 grader N og 5 grader S, et område hvor der ikke er meget vind.

Brad (USA)

Brad er meget tæt på ækvator som den førende, Han kæmper for at komme på den anden side af 5 grader S, hvor vinden vil være mere stabil. Han har ikke fået meget søvn de sidste par dage pga. den meget springende vind, og er ved at være rigtig træt.

Christophe Bullens fik penge til ny båd af anonym giver to uger før start, fik minbaad.dk afvide i La Rochelle. Problemet er bare, at båden lige nu er utæt. Foto: Troels Lykke

www.velux5oceans.com

Lørdag kl.10 var stillingen:

Brad har 3597 sømil til mål i Cape Town, har en fart på 12 knob

Gutk er 108 sømil efter Brad og sejler 10 knob

Derek er 309 sømil efter Brad og sejler kun 3 knob

Chris er 642 sømil efter Brad og sejler 6 knob

Christophe er 2061 sømil efter Brad og sejler 9 knob

Mange sejlerhilsener

Ole Larsen

www.Dansail.com

Ole Larsen skriver nu for minbaad.dk om Velux 5 Oceans. Her er sejleren til starten i Frankrig. Foto: Troels Lykke

Foto: onEdition

content-loader
content-loader
content-loader