Gå til hoved-indhold
Køstner til venstre i Rio på VO 70er. Arkivfoto: Troels LykkeKapsejlads
Køstner til venstre i Rio på VO 70er. Arkivfoto: Troels Lykke

Rasmus Køstners tanker om talentudvikling

Rasmus Køstner vandt guld ved Danish Open i Match Race og deltog i Volvo Ocean Race i 2009. Nu tripper Århus-sejleren for at sætte sejlersæsonen ’10 i søen. Her fortæller han om talentudviklingen i Sailing Academy Aarhus.

Af Ulrik Høj Johnsen |

Selvom vinteren længe har haft en solidt tag i Århus-bugten, har 31-årige Rasmus Køstner ikke ligget på den lade side.

Næsten 70.000 kg metal om måneden er løftet i træningsrummet hen over vinteren med henblik på – igen – at konvertere de mange kilo jern til et par klumper af det pure guld.

Og klar er han, både fysisk og mentalt til årets udfordringer, forsikrer en forventningsfuld og tændt Rasmus Køstner.

Udfordringer bliver der masser af i 2010 for den sympatiske århusianer. Match Racing Århus, der blev lanceret sidste år af Køstner, Chistian Kamp, Claus Olesen og Jes Gram-Hansen, skal videreudvikles og Sailing Academy Aarhus under ledelse af makkerparret Rasmus Køstner og Peter Hansen tegner allerede til at blive et fyrtårn i talentudviklingen i dansk sejlsport.

Talentudviklingen i Århus

”Vi har syv unge sejlere på Sailing Academy Aarhus her i foråret, men vi skulle gerne op på ni eller ti til efteråret. Det er klart, at vi her i opstartsfasen skal arbejde ekstra hårdt på at korrigere forløbet, så det hele tiden formes efter de unge sejleres behov.  Én af korrektionerne kan blive, at forløbet forlænges fra et halvt til et helt år, for programmet var lidt for presset i efteråret,” forklarer Rasmus Køstner, der sammen med Peter Hansen også satser på at få skabt kontaktflader mellem sejlsportens verden og erhvervslivet.

Den professionelle tilgang med at koble sejlspoprten med erhvervslivet i et win-win-samarbejde, der præger talentarbejdet i Sailing Academy Aarhus er også Rasmus Køstners fingeraftryk som direktør i Match Racing Århus, der blandt andre tæller OL-guldvinderne Jonas Warrer og Martin Kirketerp.

Købte fire J-80ere

”Match Racing Århus blev startet sidste år i samarbejde med Århus Sejlklub på frivilligt initiativ af otte sejlere med erfaring fra Americas Cup, Volvo Ocean Race og OL. Vi købte fire J-80 både, der bruges til træning, konkurrencer og teambuilding og sejloplevelser for private virksomheder. Vi har allerede nu fået mere styr på den organistatoriske struktur og faciliteterne på havnen. Men vi er meget spændte på, hvordan initiativet bliver modtaget i denne sæson,” siger Rasmus Køstner, der samtidig henviser til, at studerende nu tilbydes særlige gunstige vilkår i centret.  

content-loader
content-loader
content-loader