Gå til hoved-indhold
Sailing Academy varmer op til Schweiz med et trænings stævne i Rungsted. Foto: Sailing AcademyKapsejlads
Sailing Academy varmer op til Schweiz med et trænings stævne i Rungsted. Foto: Sailing Academy

Succes for Sailing Academy til Swiss Open

Fire hold fra Sailing Academy i Aarhus, har været til Swiss Open for Melges 24 i Luino, Italien. Intens undervisning giver pote, og to af holdene var med i toppen.

Af katrine bertelsen |

I weekenden sejlede Sailing Academy Swiss Open i Luino i Melges 24. Eleverne viste gode takter i et felt domineret af professionelle sejlere.

De to unge akademibesætninger sluttede henholdsvis 11 og 16 i et felt på 34. Det internationale felt i Melges 24 bød på mange topprofessionelle sejlere, der har sejlsport som levebrød – hvilket betød udfordringer, men også nye muligheder for de unge sejlere på akademiet.

Træning giver gevinst

Selvom eleverne var skarpe og hurtige i starterne – efter et intenst matchraceforløb med Rasmus Køstner – blev der afregnet kontant, når det kom til teknik og de meget hektiske bundmærkerundinger. Niveauet steg dog støt under hele stævnet, og akademiet sluttede i sidste sejlads af med at ligge henholdsvis 1 og 2 rundt om topmærket.

- Det var rigtig fedt at prøve kræfter med nogle af verdens dygtigste sejlere, siger Christian Peter Lübeck, trimmer på DEN 574. Kernen i vores succes er, at vi løfter hinanden rigtig godt og giver den 110 % gas hele banen rundt.

Stævnet var kulminationen på de sidste måneders intense træning og planlægning, og ikke mindst de unges mulighed for at afprøve deres talenter mod den internationale sejlsportselite.

Det blev derfor draget en del erfaring og visdom fra de professionelle, samt muligheder og fremtidsperspektiver indenfor sejlsport blev set og vurderet – hvilket er hele filosofien bag Sailing Academy Aarhus.

I alt deltog fire både fra Danmark, hvoraf de to øvrige både endte henholdsvis 29 og 31. 

Turen til Swiss Open i Luino i Melges 24 var sponseret af Shoeworld.dk og Wolfway.

Kilde: Pressemeddelelse af Mia Ipsen, Sailing Academy

Læs mere om akademiet på: www.sailingacademy.dk

Et glad Sailing Academy team på havnen i Luino efter Swiss Open.

content-loader
content-loader
content-loader