Gå til hoved-indhold
Den populære Hellerup-dommer Troels Vester deler præmier ud fra stævnesponsor SLAM. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dkKapsejlads
Den populære Hellerup-dommer Troels Vester deler præmier ud fra stævnesponsor SLAM. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

Vintersejlads i maj

Den islandske askesky fra Eyjafjallajökull har forsinket sommeren en måned, for det var koldere på vandet denne weekend, end i påsken, skriver Wayfarer-sejler Søren Svarre.

Af Troels Lykke |

Søren Svarre, Wayfarer-sejler fra Roskilde, skriver efter han tog 6. plads blandt 13 både i Hellerup:

Wayfarer feltet vågnede til kapsejladsdåd i Hellerup i netop overståede weekend Der var ifølge vejrudsigten for lørdag dømt ”bade båd” i 0-1 s/m med sølle 5 graders varme fra morgenstunden. Stor var dog begejstringen, da det lykkedes at afvikle 5 tætte sejladser i 2-4 s/m om lørdagen.

Personligt tror jeg, at den Islandske aske sky har forsinket sommeren med mindst en måned, for det var koldere på vandet denne weekend, end da Hellerup afholdt stævne i påsken ca. en måned tidligere.

Dermed blev vores ellers ofte komfort orienterede Wayfarer felt sat på en relativ krævende affære mht. at holde varmen.

Søderlund og Friis vandt

13 joller var i kamp og selv om den endelige resultattavle kunne være en copy paste fra andre stævner med Kim Søderlund/Jesper Achton Friis på toppen.

Efterfulgt på 2. pladsen af Ove Skovgaard-Mortensen/Dennis Nielsen samt Poul Ammentorp/Hector Robinson på 3. pladsen, så var der reelt tale om et tæt stævne. Mange pladser byttede rundt, og få bådslænger udgjorde de så berømte ”små marginaler” i en del sejladser.

Søndagen blev dagen, hvor fløjlssejlerhandskerne og de ”svævende bevægelser” i jollen var afgørende. 1-1½ s/m til tider gående mod nul gav os en af de sværeste udfordringer i sejlsporten – at finde den smule vind, som gemmer sig rundt omkring på banen.

De mest erfarende i feltet viste, at man altid kan sejle… de mindre erfarende (som undertegnede) måtte kvittering med at glide en plads ned i tabellen til en samlet 6. plads.

Tak til Hellerup Sejlklub

Skandinavisk Wayfarer Sammenslutning takker Hellerup Sejlklub for endnu et top arrangement, hvor alt kørte lige efter bogen.

Vi kan derfor kun glæde os til ”afdansningsballet” senere på året i samme gode selskab. Næste gang W feltet går på vandet er til SM Faxe Kondi Cup i Præstø 12. og 13. juni.

Se billeder fra præmieoverrækkelse her

wayfarer.dk

content-loader
content-loader
content-loader