Gå til hoved-indhold
Vinderne Tom og Bjarne Clausen. Foto: Jens Fischer, fisherphoto.comKapsejlads
Vinderne Tom og Bjarne Clausen. Foto: Jens Fischer, fisherphoto.com

Far og søn vandt DM i Wayfarer

DM i Wayfarer gik til Roskilde Sejlklubs Tom og Bjarne Clausen, der arbejder tæt med BM Sails. Nu drager otte mandskaber til VM i Weymouth.

Af Troels Lykke |

Svendborg Sunds Sejlklub holdte i denne måned DM for Wayfarer sejlerne, som vil blive husket, som noget nær det perfekte hele vejen rundt, lyder det Søren Svarre fra Wayfarer-klubben, www.wayfarer.dk

Kombinationen af 27 joller på vandet, høj sol, vind i intervallet 4-8 m/sek, super forplejning og meget kyndig styring og afvikling af sejladserne på vandet sørgede for et skønt DM.

DM titlen blev hjemtaget af Roskilde Sejlklub mandskabet Tom og Bjarne Clausen (far og søn) efterfulgt af Kim Søderlund og Jesper Achton Friis (sidste års vindere) med Annette Hansen og Søren Jensen på 3. pladsen.

Dermed er der et nyt mandskab i toppen for klassen, hvilket allerede under SM i Præstø en måned tidligere potentielt lå i kortene, da denne titel blev hjemtaget af samme Roskilde mandskab.

VM i Weymouth - 100 både

Forberedelserne er derfor optimale inden afrejse mod VM i Weymouth senere på ugen, hvor 8 danske mandskaber deltager.

Deltagelse er åben for danske joller, men konkurrencen bliver ikke ”hyggepræget” på vandet, for samlet tørner lidt over 100 Wayfarer sammen i dysten på det kommende OL vand.

De som har fulgt Tom og Bjarne kan skrive under på, at der er lagt en stor indsats i at optimere deres nye jolle på alle måder både mht. trim og sejl.

Bojsen-Møller Sails

På sejlsiden har en tæt udviklingsdialog med BM Sails tilført fart og højde. Andre sejlere i klassen er gået med på BM vognen, og således er den engelske dominans for sejl til klassen også blevet udfordret med SM og DM titlerne til et mandskab med BM sejl.

De næste danske Wayfarer stævner holdes i Roskilde 21. og 22. august 25. og 26. september i Hellerup.

Her forventes også et pænt deltager antal, og i det hele taget kan klassen glæde sig over, at kapsejladssiden af denne folkelige jolleklasse viser gode takter i disse år.

Næste gang Svendborg Sunds Sejlklub er i aktivitet er under Svendborg Classic Regatta 12. – 14. august.

Alle Wayfarer-sejlere i Svendborg. www.fisherphoto.com

Sølvvinderne ved DM.

Bronzevinderne ved DM.

www.wayfarer.dk

content-loader
content-loader
content-loader