Gå til hoved-indhold
Til DM viste Producent Richard Hartley og søn danskerne, hvordan den nye mk4 version af Wayfaren skal sejles. Foto: Lauge PhilipsenKapsejlads
Til DM viste Producent Richard Hartley og søn danskerne, hvordan den nye mk4 version af Wayfaren skal sejles. Foto: Lauge Philipsen

Æblekage og sælsafari til Wayfarer stævne

Wayfarer klassens Jysk Mesterskab, bliver årets sidste stævne afholdt af Ho Bugt Sejlklub i weekenden 24. - 25. september. Her lokker sælsafari og hjemmelavet æblekage. Se video fra DM.

Af katrine bertelsen |

Stævnet i Ho Bugt er årets ”afdansningsbal” og har netop med 27 både tilmeldt overhalet deltagerantallet til DM, som fandt sted i slutningen af september.

Ho Bugt Sejlklub slog sidste år dørene op til et funklende nyt smukt beliggende klubhus. Der er mange Wayfarer sejlere i denne klub, og mange af dem tager ofte turen til Sjælland for stævnedeltagelse. De har længe set frem til at få besøg fra bl.a. Sjælland, hvor klassen har flest kapsejlende både.

Opskriften på at få lokket så mange både til stævnet har mange ingredienser. For det første går W’ere efter en særlig kombination af lige dele hygge og race. Det kræver god mad og drikke, samt skarp styr på afviklingen af sejladserne.

Tidevand

Det kan være lidt af en udfordring med tidevandet på disse kanter, men af hensyn til gæsterne er racing-delen placeret på det tidspunkt, hvor der er maksimalt vand under sværdet. 

Særlig lokkemad ved dette stævne har længe været annonceringen af hjemmelavet æblekage! Men også en programsat sælsafari fra egne joller, har ganske givet lokket flere til stævnet.

Der er masser af puls i Wayfarerklassen, hvor tur og kapsejlads kan praktiseres med samme jolle. På trods af en noget vejrmæssig udfordrende sejlsæson, har vores stævner været rigtig godt besøgt og tur-arrangementer har som altid været gode samlingspunkter.

Hvis Kong Vinter tager en slapper i år, vil der helt sikkert også være vintersejlere i denne klasse i år.

Programmet for næste år indeholder pt. følgende punkter set fra kapsejladssekretærens stol: Tune up/træningssamling i maj med coach, SM i Præstø Sejlklub, Tærø Rundt, DM i Farum Sejlklub, tur-samling ved Rantzausminde samt sikkert også et JM i Ho Bugt. Dertil kommer naturligvis en række lokale arrangementer.

Vi oplever løbende, at nye sejlere kommer til klassen og kan varmt opfordre til, at interesserede holder sig á jour på wayfarer.dk hvor alt om jollen, herunder også joller til salg, er nemt at finde.

Ligeledes er nye joller på lager hos importør Skovgaard-Mortensen. Vil man være med i klassen er der på hjemmesiden, nem adgang til at finde lokale kontaktpersoner, som brænder for at orientere og give en prøvetur i en jolle. Alt kan lade sig gøre i en Wayfarer.

Kilde: Pressemeddelelse: www.wayfarer.dk

content-loader
content-loader
content-loader