Gå til hoved-indhold
Stævnet er DM for Hobie Cat 16 SPI, hvor bl.a. Daniel og Nicolaj Bjørnholt fra Middelfart, nok skal vise vejen. Foto: Erik OlsenKapsejlads
Stævnet er DM for Hobie Cat 16 SPI, hvor bl.a. Daniel og Nicolaj Bjørnholt fra Middelfart, nok skal vise vejen. Foto: Erik Olsen

Harboe Cup, år 39

Forberedelserne til årets Harboe Cup er godt i gang. Traditionen tro er det sidste weekend i september, der må lægge navn til et af Danmarks største jollestævner.

Af katrine bertelsen |

Harboe Cup, der i år er d. 25-26. september, plejer at kunne trække mellem 250 og 300 joller til Skælskør. Den største del af stævnet foregår ud for Kobæk Strand, hvor de store joller sejler. Der vil i år være tre baner på Kobæk til at håndtere de mange sejlere, og der vil på Fjorden og Noret være en bane hvert sted.

Hele 17 klasser er inviteret, fra C-optimister til A-Cat. Over 70 hjælpere er på vand og land for at sørge for afviklingen. Harboe Cup er det stævne, der med rette betegnes som årets sidste møde med venner og konkurrenter.

Skælskør Amatør Sejlklub har i 39 år (næste år er der 40 års fødselsdag) afholdt jollestævne, som siden starten har ligget i den sidste weekend i september.

Fra syltetøj til øl

De første 15 år hed stævnet Frugt Cup, sponsoreret af Skælskør Frugtplantage og de seneste 24 år Harboe Cup, sponsoreret af Harboes Bryggeri. Stævnet har også stor opbakning fra det lokale erhvervsliv og Slagelse kommune.

I år er sponsorerne, udover Harboe Bryggeri, Nykredit, RGS90, DSR, Tømrermester John O.S. Kristensen og Jannerup Offset

Vejret plejer at være en pose blandede bolsjer, hvor alt kan ske. Stævneleder Claus Møller Christensen glæder sig til sidste weekend i september, og håber at vejrguderne er med Harboe Cup 2010.

Sidste rettidige frist for tilmelding er i dag, d.13. september. Læs mere på Skælskør Amatør Sejlklubs hjemmeside: www.sejlsas.dk

content-loader
content-loader
content-loader