Gå til hoved-indhold
Der sejles i DS 37er på Oure. Arkivfoto: Troels LykkeKort Nyt
Der sejles i DS 37er på Oure. Arkivfoto: Troels Lykke

Fedeste sommerjob

Joachim Dichman nyder sit job på Oure, hvor Jesper Radich også holder matchrace-kursus i denne sommer. Avis mødte Dichmann forleden, hvor OL-guldvinderen kom forbi.

Af Troels Lykke |

Det myldrer af liv på havnen i Lundeborg. Lystbådehavnen ved den idylliske by tiltrækker masser af sejlende turister, som slentrer roligt rundt på kajen i bar mave og klipklapper.

Ude på vandet er der imidlertid en helt anden og mere hektisk stemning: Her handler det om aktiv ferie, når et dusin sommerkursister fra Skolerne i Oure dyrker kapsejlads for fulde gardiner.

-Her kan man tage en uge eller to på højskole og dyrke havkajak, sejlads, golf, tennis og så videre kombineret med kulturoplevelser, fortæller Joachim Dichmann, der i seks uger har tjansen som sejlkoordinator i Lundeborg, skriver fyens.dk

Verdens fedeste sommerjob

-Det er verdens fedeste sommerjob! Kontor med havudsigt, frisk luft og 50 hestekræfter, griner den unge vejlenser, mens han drøner ud på Storebælt i skolens gummibåd. Den hurtige båd slår smut på vandet i bedste Miami Vice-stil.

Et videokamera skal afleveres til instruktøren på en DS 37 matchrace-båd. Her er fire sjællandske kursister ved at øve sig i at sætte sejl på den mest effektive måde. Det sørger OL-guldvinderen Martin Kirketerp for.

Efter sommerferien er det dog slut med solbriller og bølgeskvulp, for da starter han på medicinstudiet i Odense. 

www.oure.dk
 

content-loader
content-loader
content-loader