Gå til hoved-indhold
Ericsson racing team i Volvo ocean raceSejlklubber
Sejlunionen mangler profiler, mener flere sejlklubber nu.

Klubber vil forandre Dansk Sejlunion

Fem sejlklubber: Aarhus Sejlklub, Hellerup Sejlklub, Marselisborg Sejlklub, Sejlklubben Bugten Aarhus og Vedbæk Sejlklub har i dag afleveret forslag med krav om forandring i Dansk Sejlunion. De ser gerne direkte valg af DS-bestyrelse. Det forklarer christian Lerche.

 

Af Troels Lykke |

Klubberne foreslår, at alle Dansk Sejlunions otte bestyrelsesmedlemmer fremover skal vælges direkte på generalforsamlingen i modsætning til nu, hvor fem bestyrelsesmedlemmer udpeges på baggrund af deres geografiske tilhørsforhold via en regionsstruktur.

Som en konsekvens af dette forslag foreslår sejlklubberne endvidere, at den hidtidige opdeling i kredse og regioner udgår af unionens vedtægter, da disse lokale eller regionale fora ikke fremover vil have nogen formel betydning.

DS tiltrækker ikke kompetencer og profiler

Forslagene kommer efter det seneste års kritik af Dansk Sejlunion. Forslagsstillerne, med Christian Lerche i spidsen, skriver:

"En serie hændelser i gennem 2008 og 2009 har vist, at bestyrelsen endnu ikke har kunnet tiltrække de kompetencer og profiler, som er nødvendige for at drive og lede en moderne, effektiv idrætsorganisation. Forslagsstillerne mener, at dette har skadet sejlsportens position og interesser i offentligheden og svækket DS' stilling som troværdig og tillidsværdig, samlende kraft for sejlsportens interessenter. Det er forslagsstillernes opfattelse, at bestyrelsens evne til at lede DS vil blive styrket, hvis alle bestyrelsesmedlemmer vælges direkte på generalforsamlingen på baggrund af deres kompetencer og visioner - i stedet for geografisk tilhørsforhold."

Ny stratregiproces

Desuden har Aarhus Sejlklub, Hellerup Sejlklub og Vedbæk Sejlklub indsendt et forslag om at iværksætte en fornyet strategiproces i Dansk Sejlunion. Sejlklubberne skriver blandt andet:

"Dansk Sejlunion har en stærk faglig kompetence indenfor mange områder, og ledelsen har seriøst forsøgt at adressere problemerne med mange velmente tiltag. Desværre har de fleste af disse tiltag ikke båret tilstrækkelig frugt, og forslagsstillerne mener, at indsatsen bør forstærkes."

content-loader
content-loader
content-loader