Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Als Andersen sikrede DK i Paralymiske Lege

Gyser i Medemblik, Holland, hvor medaljer og nationskvalifikation til de Paralympiske Lege 2012 blev afgjort i sidste sejlads ved VM for handicappede sejlere.

Af Troels Lykke |

Af 2.4 m-sejler Jens Als Andersen fra Holbæk:

Efter 5 dage med sejlads i meget let og skiftende vind på Ijselmeer, var der tæt kamp om medaljerne og de danske resultater så ikke lovende ud, idet Jens Als Andersen efter en dårlig 5. dag var gledet ned som 8. bedste nation og der med ud af kvalifikationen til den Paralympiske Lege.

Sidste dagen bød på 2 sejladser i 5-7 m/s sydlig vind (men stadig 25 grader varmt J).

Nu på en 13. plads gjaldt det for Jens Als Andersen om at komme foran enten Italien 8 point foran eller Grækenland 15 point foran, for at blive blandt de bedste 7 nationer.

Dagens første sejlads – suveræn start ved læ mærke…… men umiddelbart efter starten drejede vinden 20 grader til højre, så i stedet for at føre feltet an, blev sejladsen en kamp for at indhente.

Ringede til Radich

Heldigvis var både Italien og Grækenland også startet i den ende af linjen så de var ikke så langt fremme og efter coaching af Jesper Radich pr. telefon om morgenen blev trimmet i båden ændret hvilket hjalp betydelig og efter at have sejlet sig ca. 20 pladser op til en 13. plads, var skoren at Italien nu kun var 2 point foran mens Grækenland stadig var 14. point væk.

I sidste sejlads, ca. samme billede, men uden vind springet efter starten, så Jens var med fremme, men ak Italien var foran, og Grækenland lige bagved.

På sidste lænseben lykkedes det med et par skarpe bomninger i den tiltagende vind at komme forbi Italien og sidste opkryds blev nærmest matchrace, med afdækning af Italieneren.

På den sidste del mod mållinjen så det en tid ud til at Italieneren ville komme ind lige bag Jens, men på selv mållinjen kom USA heldigvis ind i mellem og skaffede dermed det nødvendige sidste point til nationspladsen til de Paralympiske Lege.

Da vi kom i land viste det sig imidlertid at Italieneren havde tyvstartet, så al spændingen var faktisk unødvendig og der var derfor en god margin på 10 point når den endelige score blev gjort op, men det gav da sved på panden en overgang.

Spænding fremme

Lige så spændende var det helt fremme i feltet, hvor dagen startede med Heiko Kröger/GER som førende foran Megan Pascoe/GBR og Thierry Schmitter/NED.

Frisk luft er normalt Heiko vejr, men både han og Megan leverede moderate resultater i dag, hvor i mod Thierry Lavede to første pladser og blev verdensmester for anden gang i træk med 2 point til Heiko.

Megan og Paul Tingley/CAN var á point på 3. pladsen og på deres 5 bedste resultater var de ens før tie-break’en blev afgjort til Megan’s fordel, så tæt var de.

sander.photoshelter.com/gallery-image/Delta-Lloyd-IFDS-Worlds-day-6/G0000ofmHXXhJTYc/I0000VWQSU3oS6rQ

I morgen går det mod Danmark.

Tak for denne gang.

Jens Als Andersen

content-loader
content-loader
content-loader