minbaad.dk
lørdag 17. november

De paralympiske sejlere får måske ikke lov at komme på vandet i Paris i 2024. Foto: World Sailing

Sejlsport udelukket fra programmet ved De Paralympiske Lege i 2024

World Sailing så måbende til, da det stod klart, at sejlsportens ansøgning til PL i Paris er afvist. Nu forsøger organisationen at få møde med arrangørerne.

Kapsejlads | 14-09-2018 11:25 | Af  Sara Sulkjær

Når verdens bedste para-atleter marcherer ind til åbningsceremonien ved De Paralympiske Lege i Paris i 2024, må tilskuerne kigge langt efter sportsfolk med sejlblod i årene. 

Hverken ved den indledende velkomst eller i de senere konkurrencer vil sejlsporten nemlig være repræsenteret.

En besked, som den internationale sejlsportsorganisation World Sailing torsdag overraskende modtog fra Den Internationale Paralympiske Komite (IPC).  

Ansøgning i høj standard 

Ansøgningen fra World Sailing var ellers indsendt inden deadlinen den 9. juli, men alligevel opfylder den ikke et eller flere af kriterierne fra IPC's håndbog.

Det er noget, der kommer bag på sejlorganisationen med Andy Hunt i spidsen: 

- Vi arbejdede ihærdigt for at sikre, at sejlsporten opfyldte IPC' kriterier og vores ansøgning var i en høj standard. Alle i World Sailing er dybt bedrøvede over nyheden fra IPC, fortæller han i en pressemeddelelse fra World Sailing. 

En inkluderende sportsgren

Sejlernes organisation forsøger nu hurtigst muligt at få stablet et møde på benene med IPC, således at det kan blive klarlagt nøjagtigt hvilke kriterier, der ikke opfyldes:

- Sejlsport er en af de mest inkluderende sportsgrene og passer til alle atleter. Uanset klassificering deltager atleterne på lige konkurrencevilkår, og vi har gentaget denne besked overfor IPC, understreger Andy Hunt. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET