Gå til hoved-indhold
Argo Group Gold Cup var naturligvis en drømmefinale, omend udfaldet blev en andenplads. Foto: Subzero Images/WMRTKapsejlads
Argo Group Gold Cup var naturligvis en drømmefinale, omend udfaldet blev en andenplads. Foto: Subzero Images/WMRT

Hjernerystelse til Radich

Efter nederlaget til Ben Ainslie i Argo Group Gold Cup på Bermuda, har Jesper Radich været nedlagt med en hjenerystelse. Læs hans forklaring på nederlaget.

Af katrine bertelsen |

Jesper Radich skriver på www.jesperradich.dk:

Mit seneste blogindlæg lavede jeg morgenen før finalen på Bermuda d.10. oktober. Siden da er der sket en masse, men en hjernerystelse har holdt mig på afstand af skærmen i et stykke tid…

Nu er jeg tilbage i topform, hvorfor det et tid til at opdatere fra de seneste begivenheder. Jeg vil dog dele det op i et par bidder, og lægger ud med afslutningen på Bermuda

Argo Group Gold Cup – Bermuda

Resultatet er jo på nuværende tidspunkt på kendt. Vi tabte 3-1 i en ellers ret tæt kamp, hvor vi egenlig havde ret godt styr på vores starter og strategi op ad banen.

Desværre faldt et par match race taktiske beslutninger ret uheldigt ud til vores side – ganske enkelt i form af straffe fra umpirerne. Efter min mening blev vi i 4 sejlads ganske enkelt dømt bort med 2 straffe, som var ret tvivlsomme. Men sådan er livet i finaler – der er pres på alle involverede, hvilket også inkluderer baneledere og umpirere. De ved alle, at hver eneste af deres handlinger har en væsentlig indflydelse på resultatet. Og det pres er nogle bedre til at håndtere end andre…


Min personlige konklusion er i hvert fald lige nu, at i finaler skal man holde sig endnu fra protestsituationer end normalt – for man lægger matchens afgørelse alt for meget over i umpirenes hænder. Og det kan der til tider komme noget ret mærkværdigt ud af.


Sidst skal man selvfølgelig ikke glemme, at vi sejlede imod et af verdens bedste match race hold, det nu hedengangne Team Origin. At vi var i stand til at sejle helt lige op med disse fyre, som jo har dannet hold på topniveau i den seneste 3 sæsoner, og vundet mange titler, er altså rigtigt godt.

Monsoon Cup – og WMRT i 2011?

Og det kan ikke undgås, at give blod på tanden i forhold til sæson 2011 på World Match Race Tour’en. Jeg har virkelig nydt de mange tætte dyster, i de sølle 3 match race stævner jeg har sejlet i år… og bliver sulten på mere.

Den umiddelbare lyst bliver dog stillet – eller måske tirret – i første uge af december.

Via de 3 finalepladser, er det nemlig lykkedes at samle tour-point nok til en samlet 6-plads på ranglisten, og dermed en direkte invitation til Monsoon Cup, der er finalen på WMRT 2010. Det bliver fedt! Og et godt udstillingsvindue for min sponsor for resten af 2010 – Gaastra, skriver Jesper Radich fra Helsingør.

Læs mere på Jespers blog:

http://www.jesperradich.dk/

content-loader
content-loader
content-loader