Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Martinez

Jesper Radich igen taktiker på 100 fods Y3K

Selvom vi har 880 m2 spiler har vi så meget kraft til rådighed, at det er en del lettere at få roteret den asymmetriske igennem en bomning, skriver Jesper Radich fra Mallorca-stævne.

Af Troels Lykke |

Jesper Radich skriver fra Mallorca:

PalmaVela er den officielle afslutning på vinteren for IMA – International Maxi Association – her i Middelhavet.

Der plejer at være et rigtigt godt fremmøde, for dels er Palma, Mallorca, relativt let rent logistisk på besætningssiden med fly, hoteller osv.

Derudover er der en meget velvoksen marine industri hernede, hvor man har adgang til næsten alle former for reservedele og værksteder, når nu de første småskavanker på bådene viser sig efter vinter dvalen.

Og på den sejladsmæssige side er Palma Bugten også bare lige i øjet. Der er rigtigt fine vindforhold og virkeligt få dage i løbet er helt år, hvor man slet ikke kan komme ud.

Opstartsstævne

Derfor holder vi på Y3K også fast i at have PalmaVela som vores opstartsstævne.

Vi lagde i år ud med 3 dages træning, hvor nogle forbedringer på det hydrauliske system som driver vores spil, skulle testes – med succes!

Selvom vi har 880 m2 spiler har vi så meget kraft til rådighed, at det er en del lettere at få roteret den asymmetriske igennem en bomning, end det var med (de gamle) Americas Cup både, som havde ca 520 m2 og 8 solide sømænd på grinder piedestalerne. I 12 knobs vind, føles det næsten som at bomme med en J-80. fedt 

Selve stævnet begyndte torsdag og fortsætte frem til søndag, med op-ned baner de 2 første dage og distance-baner rundt i Palma bugten de 2 sidste.

Vores præstation har været noget rusten og ret typisk for “årets første stævne”. Semi-kaos i planlægning af manøvrer, dårlige laylines og ikke alt for præcise timing’er til gaten (bundmærkerne).

OK starter

3 ud af vore 4 starter har egentlig været OK, og vi har også være førende båd ved topmærket i 2 af sejladserne, men gentagne skud i hhv fod og knæ har givet os scoren: 2, 6, 3, 5.

Hvilket rækker til en midlertidig 5. plads, dog kun et enkelt point fra 3 pladsen… Ikke godt nok men en god huske kage om, at vi må have løftet vores spil, hvis vi skal nå året hovedmål: at forsvare VM titlen for 3 år i træk, hvilket ingen har gjort før.

Det skriver Radich blandt andet på www.jesperradich.dk

Stævnet på Mallorca: www.prensarcnp.es/palm2010/principal/index_sp.php

content-loader
content-loader
content-loader