Gå til hoved-indhold
CB66-vindere, med Michael Casparij, Simon Mørup-Petersen og Ulrik Andreasen fra Hellerup Sejlklub i midten. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
CB66-vindere, med Michael Casparij, Simon Mørup-Petersen og Ulrik Andreasen fra Hellerup Sejlklub i midten. Foto: Katrine Bertelsen

Vådt sportsbådsstævne i Hellerup

Weekendens stævne for sportsbåde i Hellerup blev en våd affære. Efter lørdagens mange sejladser væltede mellem 70-100 mm styrtregn ned over Hellerup. Samlet blev der afviklet 18 sejladser.

Af katrine bertelsen |

Efter otte sejladser for CB66 og fem for Melges 24 og J80 lørdag, måtte sejlerne gå i ly i Hellerup Sejlklubs store hal, da himlen åbnede for sluserne. Her havde Harboe dækket op med fadøl, så sejlerne kunne stille tørsten i andet end (regn)vand.

Svenskerne kom ikke

CB66, der skulle have afholdt officielt nordisk mesterskab, måtte nøjes med et almindeligt stævne da svenskerne udeblev. Otte gode sejladser lørdag, kunne baneleder Christian Lerche diske op med. Klassen havde ønsket korte sejladser på max en halv time, og så mange som muligt. Og det fik de!

I CB66-klassen vandt DEN 164 med Michael Casparij, Simon Mørup-Petersen og Ulrik Andreasen fra Hellerup Sejlklub med sammenlagt 13 point.

Andenpladsen gik til DEN 139 Mikkel West-Nørager, Mikkel Kidmose og Karsten Normand Sørensen, også fra Hellerup Sejlklub med 20 point.

DEN 155 fra Hellerup/ KDY med Nikolaj Bjørnholm og Nils Bjerregård, blev assisteret af Peter Warrer, og kunne hive en tredjeplads i land med 25 point.

Kamp og kollision

Vejret bød på stabil vind, 7-9 m/s og regn indimellem. Sejlerne var begejstrede for banen, og gav stor ros til baneledelsen for lynhurtig afvikling af sejladserne. En kollision mellem to CB66’ere gjorde, at der blev lagt en enkelt protest. Den ene båd blev så slemt beskadiget, at den måtte udgå af de resterende tre sejladser.

J80’erne, der sejlede på en lidt længere bane, fik fem sejladser. Sejren gik til DEN 723 fra Egå Sejlklub med Jesper Davidsen, Jacob Jacobsen, Morten Davidsen og Michael Lauersen.

Melges 24 kunne blot stille med fem både, men bådtypen er spektakulær, og der blev gået til den med hårde dueller på lænsebenet. Sejren gik til DEN 454 fra KDY med Søren Ebdrup, Anders Bogason, Thomas Bjerregaard og Flemming Heegaard.

Regn og fest

Vel på land kunne sejlerne søge ly for skybruddet i Hellerup Sejlklubs store hal, hvor Harboe havde sørget for rigeligt øl. Mange havde taget kone og børn med, så det udviklede sig til en større fest for de ca. 90 sejlere og officials.

Grillmiddagen blev indtaget, og kokken grillede lystigt under parasoller i gården. Han fortalte bagefter, at han havde skiftet bukser og sko tre gange. Vandstanden i gården var tæt på 30 cm.

Nul vind

Søndag var meteorlogerne ikke helt enige om, hvad der skulle ske. Desværre fik Farvandsvæsenet ret – nul vind og optræk til torden.

Baneleder Christian Lerche valgte at sætte en udsættelse, og stævnet blev skudt af kl.12. Ingen sejladser den søndag, men flere mente at de havde fået så hatten passede lørdag, så det gjorde ikke så meget.

Konceptet med at samle flere bådklasser der ligner hinanden er så god, at Hellerup Sejklub overvejer at gentage succesen til næste år.

CB66, DEN 72 fra Thurø Sejlklub med Jacob Bang og Henrik Karup vandt Harboes ekstrapræmie, et fadølsanlæg og 80 liter øl i en weekend. Klassen var enige om at der nok var behov for en ekstraordinar generalforsamling på Thurø snarest.

Lørdag aften stod der 40 cm vand på vejen ved Hellerup Sejlklub. Måske sejlerskoene ikke stod til at redde.

Se resultatlisten her. www.regattateam.dk

content-loader
content-loader
content-loader