Gå til hoved-indhold
10 sekunder efter knækker masten i Qingdao. Foto: Troels LykkeDiverse
10 sekunder efter billedet er taget knækker masten i Qingdao. Foto: Troels Lykke

Århus værtsby for 49-EM

Det sker i 2013. Et år hvor også 29er og 29erXX holder VM i Århus. Jonas Warrer er begejstret.

Af katrine bertelsen |

Efter to års internationalt lobbyarbejde, er det lykkedes Sailing Aarhus, i samarbejde med Sport Aarhus Events, Sport Event Denmark og Dansk Sejlunion, at hverve Europamesterskaberne for 49ere til Århus i 2013, samtidig med, at der holdes VM i 29er og 29erXX.

Jonas Warrer godt tilfreds

”Det er fantastisk at se alle de fede, internationale stævner Sailing Aarhus får tiltrukket til afvikling på Århus Bugten” siger Jonas Warrer, der er forsvarende Olympisk mester i 49er ”og så glæder jeg mig til 2013, hvor jeg jo får en klar hjemmebanefordel, når der skal sejles 49er EM”

”Det er en stor glæde, at det er lykkedes at få dette spændende, olympiske EM til Århus. 49eren er en bådklasse, der tidligere har begejstret hele nationen, og jeg ser frem til at vi nu kan opleve en af vores OL-stjerner på hjemmebane” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen

Tradition for olympiske mesterskaber i Danmark

”Det er vores mål løbende at sikre internationale sejlevents til Danmark, ikke mindst de olympiske klasser. Således var der alene i 2009 ikke mindre end fire mesterskaber i OL-klasser – VM for Finn og 470 samt EM for Laser Radial og Match Race Kvinder. Med EM i 49er kan vi se frem til endnu flere store mesterskaber i danske farvande,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, der smider en masse penge i stævnet.

49er EM skal afvikles fra Århus Lystbådehavn, samtidigt med verdensmesterskaberne i 29er og 29erXX.

Sidstnævnte er en videreudvikling af 29eren har gode chancer for at være olympisk disciplin ved OL 2016 i Rio de Janeiro, som kvindernes high performance jolle.

VM i A-Cat i 2012

Næste år afholdes VM i A-Cat og i 2012 arbejdes på at få VM for Optimist til Danmark, hvilket afgøres ved næste VM i Malaysia til vinter.

"Og det helt overordnede mål er at hverve ISAF Worlds 2014, som er et samlet VM for alle de Olympiske sejlsportsklasser," fortæller Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus.

content-loader
content-loader
content-loader