Gå til hoved-indhold
Friendship CupSejlklubber
Målet er at få mange nye unge sejlere på vandet.

Bliv sejler for en dag!

Den 27. juni kan nye sejlere prøve kræfter med livet på vandet.

Af katrine bertelsen |

Fra ni havne på Lolland og Falster – fra Rødbyhavn til Stubbekøbing – og elleve havne i Tyskland stævner lokale både med erfarne sejlere og interesserede “endnu-ikke-sejlere” ud på samme tid. 

Sejlerprojektet BalticSailing giver nye sejlere mulighed for at afprøve sejlerlivet i praksis. Søndag d. 27. juni klokken 11 går starten for over 100 både og 500 sejlere fra ni danske og elleve tyske havne. Forude venter der ”endnu-ikke-sejlerne” en venskabelig kapsejlads på mindst fem sømil. Sejladsen starter alle steder klokken 11.00, men havnene planlægger selv programmet før og efter.

Brug søvejsregler

Dan Ibsen fra Dansk Sejlunion siger til minbaad.dk.

”Det er en supergod idé man der har fået. Vi er jo interesserede i at få mange flere ud at sejle. Jeg håber, at de sejler efter søvejsreglerne, det er jo ikke alle der kender kapsejladsreglerne, og det kan godt give nogle farlige situationer.”

Håber på mange unge deltagere

Over hele Lolland-Falster sætter havne og sejlklubber dagen af til at få nye sejlere på vandet, med fælles velkomst og afslutning på land. Det er lokale havne, sejlklubber og bådejere, der stiller sig selv og deres både til rådighed for ”endnu-ikke-sejlerne”.  

Målet er at tiltrække nye - og meget gerne yngre – sejlere. Mange steder er der lidt ”gråt i toppen,” når medlemmerne er samlet, og arrangørerne håber at se mange nye ansigter på havnene.

Kun både fra Lolland og Falster

Minbaad.dk spurgte projektleder Marie Elley Hansen om både fra andre landsdele er velkomne.
”Nej”, siger hun. ”Desværre ikke. Vi har nogle forsikringsspørgsmål, der ikke åbner op for andre, end de allerede tilmeldte. Men det er en idé vi arbejder på, så lad os se til næste år.”

Det skal være let at sejle

”Mange har måske den opfattelse, at sejlsport er besværligt at komme i gang med,” fortæller Marie Elley Hansen, der er projektleder på Baltic Sailing og holder styr på Friendship Cup’s danske tråde. ”Det vil vi gerne lave om på med Friendship Cup.”

Det er det dansk-tyske turistprojekt BalticSailing, der står bag Friendship Cup 2010  med støtte fra BådNyt .Det er især projektets fokus på at få nye sejlere på vandet, der interesserer bladet, for tendensen til stigende gennemsnitsalder i sejlklubberne er et landsdækkende fænomen.

På dansk side deltager:

Nysted Sejlklub v. Margot Hansen, tlf. 4093 0081

Langø Bådelaug v. Jens Dichow Lund, tlf. 5494 8768

Nysted Havn v. Sven Erik Hauberg, tlf. 2518 0717

Hestehovedet Havn v. Asger Knudsen, tlf. 4059 4690

Stubbekøbing Havn v. Henrik Andersen, tlf. 5174 0109

Rødbyhavn Bådebrolaug v. Groth Olsen, tlf. 5460 5150 / 2022 1150

Rosnæs Havn v. Børge Hansen, tlf. 5495 2303

Sakskøbing Havn v. Carsten Rønn, tlf. 2518 1937

Kragenæs Havn & Camping v. Fam. Pedersen, tlf. 5493 7056/2147 7456

Er du ”endnu-ikke-sejler” med mod på at komme på vandet, kan du tilmelde dig på 24 98 57 26 eller maeha@lolland.dk Deltagelse er gratis.

Se mere på www.balticsailing.dk

content-loader
content-loader
content-loader