Gå til hoved-indhold
FriendSHIP-CupTur
Både børn og voksne nød en dejlig dag på vandet.

Massiv tilslutning til FriendSHIP-Cup

BalticSailing, i samarbejde med havne, sejlklubber og bådejere fik 84 både og 274 endnu-ikke-sejlere på vandet.

Af katrine bertelsen |

En succes – den største venskabssejlads med grænseoverskridende rekord. Sådan beskriverprojektleder Marie Elley Hansen fra Lolland kommune FriendSHIP –Cup, der blev sejlet d. 27. juni i Femern Bælt Regionen.

Der var høj sol og en behagelig vandtemperatur på 17 grader, da starten gik til den første FriendSHIP-Cup, hvor 274 endnu-ikke-sejlere og ikke-aktive-sejlere prøvede kræfter med at sejle. Lokale bådejere på begge sider af Femern Bælt havde stillet deres både og deres ekspertise til rådighed, så alle de nye sejlere trygt kunne stævne ud klokken 11.00, da starten gik.

I Nysted Havn fulgte BådNyt initiativet på nærmeste hold, og redaktør Morten Brandt var meget imponeret over arrangementet.

”Arrangementet var vellykket og et flot lokalt samarbejde mellem projektet BalticSailing, havnene/sejklubberne og bådejerne” siger Morten Brandt.

Det var lykkedes at lokke danskerne ud af hjemmet en søndag formiddag, og humøret på havnen var høj. Det var tydeligt, at de tilmeldte nød den maritime stemning, og at de lod sig inspirere af de erfarne sejlere.

Bortset fra en sandal over bord – som hurtigt blev fisket op igen – forløb dagen uden uheld. Da selve sejladsen var overstået blev der både badet, grillet og sejlet i Optimist, Laser og Tera joller. Hele arrangementet var åbent for både børn og voksne, og begejstringen var stor blandt de mindste.

Vi gør det igen til næste år

Børge Hansen fra Rosnæs Bådelaug ser også tilbage på en god dag.

”Vi fik kun positive tilbagemeldinger. Mange af deltagerne håber på en gentagelse, og flere bådejere står allerede parat til at tage nye sejlere med ud næste år.”

På baggrund af det vellykkede arrangement lægger BalticSailing allerede op til gentagelse næste år.

”Vi tror på, at der næste år vil være endnu flere, der har lyst til at komme ud at sejle,” siger projektleder Marie Elley Hansen. ”Målet er at gøre det til en tilbagevendende begivenhed i BalticSailing regi.”

For BalticSailing handler FriendSHIP-Cup om at sætte fokus på sejlsporten og give interesserede en god dag på vandet. I BalticSailing er der et ønske om at få flere til at sejle og opleve fascinationen ved sejle.

Fakta:

274 ”endnu-ikke-sejlere” på Lolland-Falster og Ostholstein Lübeck

84 både

160 erfarne sejlere

20 Havne og sejlklubber

Du kan læse om deltagernes oplevelser på:
www.friendshipcup.dk

content-loader
content-loader
content-loader