Gå til hoved-indhold
Jes Gram-Hansen har aldrig gået højt op i den fysiske træning, så vidt vi har forstået det, men det holder ham ikke tilbage. Her står han med Chresten Plinius fra No Way Back. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jes Gram-Hansen har aldrig gået højt op i den fysiske træning, så vidt vi har forstået det, men det holder ham ikke tilbage. Her står han med Chresten Plinius fra No Way Back. Foto: Troels Lykke

Gram-Hansens vej til America's Cup

Århusianeren var rorsmand og taktikker på Team Sea Dubai forleden i København. Han håber det kan føre til noget større.

Af Troels Lykke |

Jes Gram-Hansen har en flot fortid i America's Cup, hvor han med Rasmus Køstner præsterede de bedste starter for Mascalzone Latino. Den tid kan han ikke glemme.

Han VIL tilbage i cuppen, når den sejles om et par år, men allerede nu gælder det om at sætte ind med gode kontakter. Og måske var det ikke helt dårligt, at Jes Gram-Hansen sagde ja til at afløse Markus Wieser i RC44 Copenhagen Cup.

"Der kan være et perspektiv med Team Sea Dubai, når det gælder America's Cup, så jeg håber selvfølgelig på det," siger Jes Gram-Hansen, der er god til at få andre danske sejlere med ud på bådene.

Hjælper danske gaster

Selv har han været med til at støtte Team Eblers sejlere, da de var på vej op i matchrace. Nu står de på egne ben med blandt andet Søren Tønder og Frederik Sparvath, der var med i RC44-stævnet i København.

Jes Gram-Hansen kom før stævnet i København fra sejlads i Middelhavet hvor han var coach for Mascalzone, der sejlede med i Louis Vuitton Trophy.

"Men det er altså langt sjovere at sejle selv, som her i København, de er jo totalt fede både RC44erne," siger Gram-Hansen, der gastede for Russell Coutts, da bådene kom frem for nogle år siden.

Selvom Gram-Hansen ikke har været hjemme i Danmark i en måneds tid, så drager prof-sejleren alligevel videre til udlandet, hvor han skal sejle en STP 65.

www.jesgramhansen.com/

content-loader
content-loader
content-loader