Gå til hoved-indhold
Den dobbelte America's Cup-sejler Mikkel Røssberg tror på at man hurtigt kan lære at sejle flerskrogsbåd. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Den dobbelte America's Cup-sejler Mikkel Røssberg tror på at man hurtigt kan lære at sejle flerskrogsbåd. Foto: Troels Lykke

Røssberg og Hviid hjælper Gram-Hansen og Køstner

Vi møder profferne Røssberg og Hviid, der satte Gram-Hansens Extreme 40 op i Bella. Nu sejler holdet matchrace i Frankrig. Årets Sejler siger det tager et halvt år at lære flerskrogssejlads.

Af Troels Lykke |

Danish Open vinder i matchrace, Jonas Hviid og TP52-sejler og tidligere America's Cup-sejler Mikkel Røssberg er lige nu i Marseille med Jes Gram-Hansen og sejle matchrace. Der sejles i J/80.

"Det er naturligt at vi hjælper Jes med denne Extreme 40 fordi vi i flere år har sejlet matchrace sammen," siger Jonas Hviid, der satte den hurtige båd op i onsdags, hvor vi mødte dem.

Holdet havde lige fundet et stort tæppe der faktisk var smidt ud, men det fejlede ikke noget, siger Røssberg til minbaad.dk og griner.

"Jeg ku da godt forestille mig at komme med på den Extreme 40, jeg tror at man hurtigt kan lære at sejle den, det kan man jo se i Extreme Sailing Series, hvor America's Cup-sejlere hurtigt kommer efter det," siger Mikkel Røssberg, efter han lige havde sat et kæmpe sværd i det røde lyn man kan se i Bella Center de kommende dage.

Christian Kamp: Det tager et halvt år at lære

Christian Kamp, der også skal sejle noget på Gram-Hansens nye Extreme 40, er irriteret over, at mange tror at det tager flere år at lære at sejle flerskrog.

Manden der tog Årets Sejlsportspræstation 2010, siger til minbaad.dk:

"Se på på BMW Oracle Racing-holdet, der var der til sidst kun få tidligere flerskorgsejlere om bord, efter et halvt år kan man lære det. Det handler meget om at se næste træk inden vinden komme på læns ellers kan det koste flere knob."

Båden til 3,5 mio. kroner kan ses i Bella Center.

Unge Jonas Hviid fra KDY er en sejler med krummer i. Nu er han i Frankrig, hvor han igen gaster for Jes Gram-Hansen.

Gram-Hansen og Køstners projekt:  www.extremechallenger.dk

content-loader
content-loader
content-loader