Gå til hoved-indhold
Thorbjørn Schierup fra Århus deltager i Aabenraa. Foto: Mick Anderson for Dansk SejlunionKapsejlads
Thorbjørn Schierup fra Århus deltager i Aabenraa. Foto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion

Ungdomsverdensmester i kamp i Aabenraa

Laser Europa Cup holdes lige nu af Aabenraa Sejl Club, for tredje gang. De danske es Schierup, Schütt, Holm-Lindberg og Bendix deltager.

Af Troels Lykke |

Laser Europa cup afholdes i Åbenrå af ASC (Aabenraa Sejl Club) for tredje gang. Det er et stævne for de olympiske båd klasser for herrer og damer: Laser Standard drenge og  Laser Radial piger.

Stævnet er en del af Europacuppen og et åbent dansk mesterskab, således at der bliver kåret 2 danske mestre i den kommende weekend.

Det er tredje gang stævnet arrangeres af Aabenraa Sejl Club og stævnet har de to tidligere år været en succes, lyder det fra sejlklubbens Jesper Bauengaard, der også sidder i DS bestyrelse. 

Danske topsejlere deltager og Lokal topsejler forsvarer titel:

Stævnet har deltagelse af de danske landsholdssejlere herunder den netop nykårede ungdomsverdensmester Thorbjørn Shierup, der i Laser Standard skal kæmpe mod blandt andet Mads Bendix og Magnus Kældsø om DM titlen og forhåbentlig Europacup titlen.

Hos pigerne er en af deltagerne den lokale sejler Alberte Holm Lindberg, der er forsvarende stævnemester og som sidste år blev nummer to til DM.

Albertesatser på at komme til OL i 2012 i London. Hun har igennem en række år haft en målsætning om at blive en del af den absolutte verdenselite og en af hendes flotteste præstationer til dato er bronze ved sidste års EM.

Kampen bliver dog hård og hun kan forvente at møde hård modstand fra blandt andet Maiken Foght Schøtt, der er forsvarende danmarksmester og landsholdssejler og Ann-Marie Rindom, der i år har vist gode takter i en række stævner og som i Europajollen tidligere har vist stor styrke.   

Frivillig indsats nødvendig

Stævnet kan kun blive til som følge af en kæmpe indsats fra frivillige økonomisk opbakning fra Soptlight Åbenrå (Åbenrå kommune) og stævne sponsorat fra Sydbank A/S.

Sejlclubben er 100 % afhængig af velvillighed fra frivillige og opbakning fra kommune og sponsor, når sådan en satsning skal løbe af stablen.

I Sejlclubben er stævnet et led i vores målsætning om at afholde internationale begivenheder på Åbenrå fjord og udbrede det nationale og internationale kendskab til vores by, havn og fjord, fortæller Jesper Bauengaard.

Der er i Åbenrå en stolt kapsejlads tradition med mange internationale mestre såvel verdens- som europamestre som en dobbelt olympisk mester.

Det giver os en unik mulighed for at blive kendt og anerkendt som sejlsportsby og det er den mulighed vi forsøger at udnytte, fortæller Jesper Baungaard.

Næste år skal klubben holde  VM og det her stævne skal være med til at sikre, at klubben kan gøre det med stor succes.

www.aabenraa-sejlclub.dk

content-loader
content-loader
content-loader