Gå til hoved-indhold
Fem sejlere starter her i Cape Town i Velux 5 Oceans. Foto: onEditionKapsejlads
Fem sejlere starter her i Cape Town i Velux 5 Oceans. Foto: onEdition

Belgier uheldig igen - løst ror i Velux 5

16. december gik 2. etape i Velux 5 Oceans med 4 dages forsinkelse pga. vindstød på 72 knob. En sejler er vendt tilbage til Cape Town. Ole Larsen giver update.

Af Troels Lykke |

Ole Larsen, X-41-sejler skriver om etapen Cape Town, Sydarika - Wellington, New Zealand:

Så kom bådende af sted! Den 16. december 2010 startede 2. etape af dette års udgave af Velux 5 Oceans med 4 dages forsinkelse pga. en storm, der havde vindstød op til 72 knob (ca. 36 m/sek.) og højden på bølgerne lå mellem 8-10 meter.

De er startet på den måske hårdeste etape, hvor de skal sejle i Sydhavet.

Det er koldt, det er vådt, der er isbjerge og bølgerne når op på 26 meters højde, så det gælder om at holde tungen lige i munden og ikke presse bådende for hårdt.

Da stormvejret havde lagt sig, havde de en rigtig fin vind at starte op i - en let til frisk østlig vind. Vinden vil gå i syd, sydøst hen over weekenden, og der vil være mulighed for at vende kursen mere imod øst og måske få en bedre kurs mod Wellington, New Zealand, næste pitstop.

Samtidig vil vinden øges i styrke, og der vil blive mulighed for at få lidt fart på. Det forventes at de er i mål lige efter nytår.

De 4 ekstra dage i havn har været rigtig gode for den Belgiske sejler, Christophe Bullens, der ankom til Cape Town kun 6 dage før den planlagte start. 

De ekstra dage har gjort det muligt for Christophe og hans team at gøre båden endnu mere klar til turen i sydhavet. 

Desværre viser det sig at allerede efter kun små 24 timers sejlads, er han nød til at vende om igen og sejle tilbage imod Cape Town.

Det er hans ene ror, der er gået løs. Den kan han ikke sætte fast alene om bord, det kræver nemlig en udenfor og indenfor for at kunne fastgøre det. 

Han regner da med og håber at det kun bliver et meget kort stop. Heldigvis er der allerede en lokal sejler, der har meldt for at hjælpe ham, når han rammer havnen igen, så muligheden for at komme hurtigt tilbage på vandet igen, er til stede. 

Update, stilling, Cape-Town   

Derek(Canada) 6766 sømil til mål, sejler 3 knob

Gutek(Polen)  3 sømil efter og sejler 4 knob

Brad(USA) 6 sømil efter og sejler 4 knob

Chris(England) 34 sømil efter og sejler 6 knob

Christophe(Belgien) er på vej i havn med en fart på 11 knob

www.velux5oceans.com

 

content-loader
content-loader
content-loader