Gå til hoved-indhold
Jakob Ødum, adm. direktør i Trac Trac, på vej ud af døren fra sit kontor i DTU i Lyngby for at besøge landets sejlklubber med sit folkelige live-trackingsystem.Udstyr
Jakob Ødum, adm. direktør i Trac Trac, på vej ud af døren fra sit kontor i DTU i Lyngby for at besøge landets sejlklubber med sit folkelige live-trackingsystem.

Tracking bliver for hele sejlerfolket

Pionér-virksomheden TracTrac har gjort live-tracking af kapsejladser tilgængelig for helt almindelige it-brugere. Det betyder, at tracking kan nå ud til hele sejlerfolket. Og at teknologien får sit egentlige folkelige gennembrud.

Af Morten Terf Andersen |

Den danske pionér-virksomhed TracTrac både kan og vil gøre tracking af sejladser i klubberne langt mere almindeligt end hidtil - allerede i 2010. Det betyder, at live-tracking af kapsejladser kan nå ud til hele sejlerfolket, og at teknologien står foran sit egentlige folkelige gennembrud.

”Vi begynder at afsætte klubpakker. En klub kan købe og eje egne tracking-enheder, og have licens på at lave tracking i det daglige”, siger TracTrac’s administrerende direktør Jakob Ødum.

Baggrunden er, at TracTrac har styrket sit webbaserede it-system, således at det nu kan anvendes af ikke kun TracTrac’s egne medarbejdere, men af enhver almindelig it-bruger.

”Vi har udviklet vores administrationsmodul, dét vi kalder vores Tracking Event Manager. Nu kan vi formidle tracking til regattaer med distancesupport alene. Og både i Danmark og ude i verden bliver der i 2010 en hel del sejladser, hvor arrangørerne selv står for opsætningen”, siger Jakob Ødum.

Flere fordele

TracTrac’s nye tilbud er en naturlig forlængelse af en aftale mellem virksomheden og Dansk Sejlunion fra 2009. Gennem DS kan klubberne allerede i dag leje 150 stk. tracking-enheder til brug for vigtige stævner.

TracTrac’s friske tilbud har dog to fordele, der rækker udover unionsaftalen. Den ene fordel er at klubberne kan ”tracke” alt, og ikke kun de stævner, som er vigtige set på landsplan.

Den anden fordel er at sikkerheden i det daglige højnes.

”Der er en alarm i tracking-enhederne. Det betyder, at når du sender dine ungdomssejlere ud på vandet, kan du se hvor de er. Og sejlerne kan bruge enheden som en alarm, hvis de kæntrer og ikke kan komme op igen, og bliver kolde. Så kan de trykke på en knap, og der bliver sendt en sms og ringet op på et telefonnummer”, siger Jakob Ødum.

Om tracking

·  En lille mobil-enhed på 100 g gram monterer du på den enkelte båd, helt uden gene for deltageren

·  Enhedens position bestemmes ved hjælp af satellit-signaler (GPS), som opfanges af enheden

·  Ved hjælp af en indbygget mobiltelefon - et GPRS-modem - sender enheden med få sekunders mellemrum i en stadig strøm bådens position til en server i land, hvorpå position, bevægelse og hastighed kan vises på en storskærm og/eller på internet

·  Alle data præsenteres i en webbaseret præsentationsprogram ”Live Viewer”, hvor du grafisk kan se bådene placeret på banen under hele sejladsen

·  Der er til stadighed oplysninger om den enkelte båds placering, kurs, fart, sejltid og afstand til næste mærke

·  Du kan hele tiden følge bådenes indbyrdes placering

· Senere kan du genspille samtlige sejladser og se den ”trackede” kurs for udvalgte både, ligesom du kan hurtigt se alle mærkerundinger for hele sejladsen

Læs mere på tractrac.com

content-loader
content-loader
content-loader