Gå til hoved-indhold
Godt se det ud. Det vil betyde meget for flerskrogsklasserne at få en repræsentant med til OL i 2016. Foto: ITAKapsejlads
Godt se det ud. Det vil betyde meget for flerskrogsklasserne at få en repræsentant med til OL i 2016. Foto: ITA

OL måske med Tornado

Op til ISAF konferencen i Athen i november, øjner Tornadoklassen muligheden for et comeback i det Olympiske program.

Af katrine bertelsen |

Roland Gaebler, præsident for International Tornado Association (ITA), har læst ISAF Executive Submission op til ISAF konferencen i Athen i november. Og Tornado-klassen mener, at der er tydelige tegn på, at flerskrog er tilbage på OL-dagsordenen, og klassen kan næsten ikke vente med at få den tilbage på det olympiske landkort.

Begrundelsen for at opfylde kravene til IOCs visioner, er at der skal en ændring i sammensætningen af klasser, for at opfylde ønskerne fra tilskuere, presse og sponsorer.

Det har længe været svært at mediedække OL-sejladserne, så det giver mening for IOC. OL er jo også en pengemaskine – derfor skal mediedækningen være i orden, ellers vil sponsorerne ikke lege med, og tilskuere og presse vender sig mod andre sportsgrene.

Men med 49’ernes vilde medaljeræs, og muligheden for bedre pressedækning, mener ITA, at flerskrog er en oplagt mulighed for at se flere spektakulære sejladser til OL. Og dermed er et comeback muligt for flerskrogsbådene, lyder det fra ITA.

International Tornado Association peger på, at Tornadoen er opgraderet med en ny kulfibermast, og er et godt valg for både mænd og mixede besætninger.

Du kan læse meget mere på: www.tornado-class.org

content-loader
content-loader
content-loader