Gå til hoved-indhold
TornadoKapsejlads
Billedtekst: Roland og Nahid Gaebler hev sejren hjem med blot et point foran det græske hold, sejlet af Iordanis Paschalidis og Konstantin Trigonis.

Tornado verdensmester: Vi skal tilbage i OL

Verdensmesterskabet til gik til det tysk/danske ægtepar fra Tinglev, Roland og Nahid Gaebler.

Af katrine bertelsen |

Førstepladsen gik til Roland og Nahid Gaebler med 12 point, nummer to blev grækerne, Iordanis Paschalidis og Konstantin Trigonis. Nummer tre blev Helge og Christian Sach fra Tyskland.

Det er første gang et mixet team vinder VM for tornado. Parret har kun sejlet sammen i lidt over et år, og på trods af de har sejlet mange stævner sammen, troede de ikke at de kunne slå de tidligere olypiske teams.

Roland Gaebler siger.
”Vi kan næsten ikke tro det, for os er det en drøm der blev til virkelighed. Det er også fantastisk, at vi er det første mixede team til at vinde et VM for Tornado. ”

Nahid Geabler supplerer.
”Kvinder kan sagtens sejle Tornado og vinde. Med lidt powertræning henover vinteren, kan vi sagtens klare det.”

Roland Gaebler fortsætter.
”Vi har være gift siden 1992, nu sejler vi sammen, vi har slået et af de bedste olympiske teams (grækerne Paschalides og Trigonis), og nu er vi verdensmestre. Utroligt! Vi er så glade.”

For Roland Gaebler kan sejren nu ikke komme som den helt store overraskelse. Han har tidligere vundet VM i Tornado i 1996, 1997 og i 2000. Han har også en OL bronzemedalje fra Sydney i 2000 og hele syv EM-titler kan han også smykke sig med.

Der var to både med blandede besætninger i top ti. Christina Loweg, rorskvinde på et af de tyske teams siger.
"Det er ikke hårdt for mig at styre. Tornadoen er ikke så hård, så det er hurtigt, og det er sjovt. ” Christina og Florian Loweg sluttede på en syvendeplads.

Tilbage i OL

Den tidligere olympiske Tornado-klasses WM i Travemünde kunne opvise hele 50 deltagende både. Der var en beklagelig mangel på danske både, men katamaran-klasserne er stadig blandt de lavest prioriterede i Danmark, så det kan ikke undre.

Roland Gaebler, der er præsident for tornadoens internationale klasseorganisation, (International Tornado Class Association, ITA) siger.
”Først og fremmest er jeg meget glad for at se så mange Tornadoer her. Klassen er tilbage på sporet. Vi mangler stadig nogle nationaliteter, men antallet er øgende. Det er også fantastisk, at den yngste sejler var 15 og den ældste 72!”

”Vi kunne virkelig mærke en ny positiv ånd i klassen, og masser af motiverede sejlere, der alle ønsker tornadoen tilbage i OL.”

Du kan se resultater, videoer, interviews og læse mere på:

www.tornado-class.org

 

 Glade vindere: Roland og Nahid Gaebler.

content-loader
content-loader
content-loader