Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlads i Aabenraa, fredag. Foto: Kaj Verner

Mads Bendix fører Laser-DM

I dag lørdag er der gennemført tre sejladser i de tre Laser klasser i Aabenraa. Hos danske herrer er Bendix bedst mens Holm-Lindberg er det hos kvinderne.

Af Troels Lykke |

I Laser standard er DM et opgør mellem Thorbjørn Schierup og Mads Bendix. De havde indtil 5. sejlads delt 1. og 2. pladser imellem sig, men Mads Bendix har fået hul til Thorbjørn, efter at han dykkede i femte sejlads og inkasserede en 4. plads, lyder det fra Aabenraa Sejlclub.

Men Danmarksmesterskabet er ikke afgjort endnu, men Mads Bendix har skabt gode muligheder for en sejr med 6 point efter 6 sejladser.

Magnus Kældsø har også sejlet flot og har navnlig sejlet meget flotte 1. opkryds. Desværre måtte han udgå af 6. sejlads med en defekt kickingstrap.

Stig Steinfurth, der netop er rykket op i Laser Standard har også vist gode takter og har lavet flere pæne placeringer i en klasse, hvor den rigtige vægt og en god fysik er afgørende.

Mest atletiske jolle

Laserjollen er - uden at fornærme - andre klasser, den mest atletiske jolleklasse og kravene til sejlernes fysik er enorme, fortæller klubben.

Endnu engang har Åbenrå fjord vist sig fra sin bedste og mest blæsende side og sejladserne i dag er sejlet i ca. 10 m/s med op til 14 m/s i bygerne. Bygerne giver desværre også store vinddrejninger og disse har i særdeleshed påvirket Laser radialsejladserne.

Hos radialerne er stævnet domineret af svenske herresejlere, der har sat sig på de første placeringer. Herefter følger et tæt opgør mellem de bedste danske piger og den svenske pige Josefine Olsson, der har vist flot sejlads og som blandt andet har sejlet utrolig flot på lænsebenene.

Holm Lindberg med fremme

Det danske mesterskab i Laser Radial føres af den lokale sejle Alberte Holm Lindberg. I Laser radial blev der kun sejlet 2 sejladser fredag og det er nu op til baneledelsen om de vil gennemføre tre sejladser søndag.

Her er Danmarksmesterskabet mere åbent og toppen af Laser radialklassen vokser hurtigt og der er nu en række danske piger, der udvikler sig i den rigtige retning.

Stævnet: www.asckapsejlads.dk/welcome/LEC/forside_lec.html

content-loader
content-loader
content-loader