Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Elliott6m skal bruges til OL 2012 i matchrace for kvinder.

Dorte O. undrer sig over trim af Elliott 6m

Hvorfor skal man lægge masten ned hver gang der skal trimmes, siger Dorte O. Jensen i dag til minbaad.dk. Hun overvejer stadig OL.

Af Troels Lykke |

Man må ikke trimme vantene under sejlads i matchrace. Sådan er reglerne. Det skal være ens for alle.

Fint nok, siger Dorte O. Jensen, tidligere verdensmester i matchrace.

"Men man kunne plombere riggen under konkurrence, det ville give det samme som i dag, hvor man slet ikke kan justere båden (Elliott 6m, red.) under træning. Og det gør det svært, at sætte båden op, når to både sættes op til ens trim. Nu tager det hundrede år, hvis man skal ændre på vant og forstag, fordi du først skal løfte masten," siger Dorte O. Jensen.

Den 37-årige fynbo bekymrer sig også, om arrangørene vil gøre bådene ens når det er så besværligt.

Dorte O. Jensen trænede i Skovshoved mellem jul og nytår i Elliott 6m, hvor hun ifølge vores oplysninger var hurtig til at få fart ud af båden.

Det er jo ikke en Yngling

"Det er jo ikke en Yngling, der sejler så langsomt, at man sidder og ser efter andre ting. Elliotten sejler fint, den er let og levende. Det er en fysisk båd," siger Dorte O. Jensen, der fornylig sejlede med bl.a. Helle Jespersen, som hun vandt OL-bronze med i Yngling i 2004.

Men om hun sejler OL i London 2012 vil hun ikke fortælle til medierne endnu. Flere har presset på og vi spurgte også i dag.

"Jeg skal nok melde ud om hvad jeg gør, vi melder noget ud snart," siger Dorte O. Jensen i dag til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader