Gå til hoved-indhold
Michael Andersen før start i Watski2star. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Michael Andersen før start i Watski2star. Foto: Troels Lykke

X-562 på klipper i Watski2Star

X-562 gik på klipper i Sverige og fik hjælp af modstander. Peter Boldsen og Martin Broesbøl kom først i Seacart 30´eren, CremeFræs kl. 6.33. First 35 med Mads Christensen først i mål hos enkeltskrogsbådene efterfulgt af Swan 45.

Af Troels Lykke |

Det gik som lodsen H.P. fra Dragør havde frygtet, en båd gik på grund og det var den største af dem alle sammen, en X-562 sejlet af Michael Andersen.

Båden ramte i aftes Hallands Väderö og blev trukket fri af modstanden Jan Hansen,m der efterfølgende også valgte at udgå, forklarer Morten Lorenzen nu til minbaad.dk.

"Vi kan jo ikke hegne øerne ind, det er sejlernes ansvar. Der går også både på grund i Fyn Rundt, Sjælland Rundt og Gotland Rundt, det er jo en kalkuleret risiko at sejlerne skærer hjørner af," siger en træt Morten Lorenzen, der var vågen i nat, hvor sejlerne kom sent til Hundested og gik klip af jazz, fordi de havde ligget stille 3 timer ved Mølle, Sverige.

"Men de fik set på TracTrac og fik slappet af tre timer i Hundested," siger Lorenzen.

I Watski2Star kom CremeFræs fra Århus forventligt først rundt, blandt de 120 både, hvor der kun må være to personer om bord på hver båd.

Sejladsledelsen sendte først sejlerne til Hallands Väderö, så sejlerne kunne møde øen i dagslys, så grundstødninger blev undgået. (Men det blev de ikke)

Det fortæller Kenneth Sørensen fra Helsingør Amatør Sejlklub til minbaad.dk, der var med til starten.

Stævneleder Morten Lorenzen, skriver på den flot opdateret www.watski2star.dk:

"Vi afventer nu spændt på at første kølbåd skal vise sig i Helsingør. Sidste båd i sejladsen, Maxi 999´eren Escape er kl. 07:37 ankommet til pit-stoppet i Hundested, og skal nu have sit fortjente hvil inden turen over Hesselø skal bringe dem til Helsingør."

Natten er forløbet godt i Hundested. Bådene er siden midnat ankommet i god ro og orden til pit-stoppet, hvor det gamle Auktionshus blev brugt som Bureau og bespisningssted af de mange sejlere. lyder det fra KDY og Helsingør Amatør Sejlklub. 


 

content-loader
content-loader
content-loader