Gå til hoved-indhold
Det er Hallands Väderö til højre i billedet, som vækker bekymring hos visse sejlere.Kapsejlads
Det er Hallands Väderö til højre i billedet, som vækker bekymring hos visse sejlere.

Grundstødninger ved Hallands Väderö?

Det frygter en lods og sejler, H. P. fra Dragør, når Watski2Star starter i morgen i Helsingør. Stævneleder Morten Lorenzen har advaret den Svenske Søredningstjeneste, men mener kritikken er forfejlet.

Af Troels Lykke |

Hvis de 250 sejlere på 125 både skærer hjørner af ved Hallands Väderö kan det gå grueligt galt i Watski2Star i denne weekend.

Det forudser den pensionerede lods fra Dragør, H. P., der selv sejler med i en Omega 42 med Morten Nielsen.

"Jeg har foreslået KDY og Helsingør Amatør Sejlklub, at vi skal runde en bøje eller et mærke ved Hallands Väderö, da man ellers risikerer, at sejlerne rammer klipperne, når de skærer hjørner af, for det gør sejlere," siger H. P. til minbaad.dk

Morten Lorenzen, stævneleder fra KDY, kender godt kritikken, da vi ringer ham op her til eftermiddag. Men han er lodret uenig med H. P. og andre kritikkere.

Vil ikke pakke folk ind i vat

"Vi skal ikke pakke folk ind i vat, man må holde god afstand til øen. Der sejler svenskere fra Båstad og andre forbi hver dag uden at gå på grund. Det bliver en af udfordringerne og en del af charmen, nemlig at navigere i distancesejladser."

Men du er klar over at danske sejlere nu kan gå på klipper?

"Ja, vi har talt med den Svenske Søredningstjeneste og fortalt, at der kommer danske sejlere forbi Hallands Väderö, men som sagt så er det folks ansvar at undgår klipperne," forklarer Morten Lorenzen, der gerne ser, at bådene runder klippeøen mens det er lyst.

Sejladsen, hvor der er to mand om bord på hver båd, er på 120 sømil og enten bliver man sendt til Hesselø eller Hallandsväderö og med vejrudsigten på 6-7 m/sek. fra sydvest, så forventer vi, at sejlerne først sendes til Hesselø, men det afgøres først i morgen klokken 11.00, hvor første start går.

Rom for at gennemfører

Gennemfører man Watski2Star, så vinder man en Mount Gay rom og mange svenskere tror at adgangsbilletten til lørdagens fest er en tom flaske, lyder rygtet i Helsingør.

Sikkerheden tages temmeligt alvorlig af løbsledelsen, man skal blandt andet bære et strobe lys og der skal være liner på dækket til livliner, men en redningsflåde er endnu ikke obligatorisk.

Sejlerne har tre timers individuelt pitstop i Hundested.

www.watski2star.dk

content-loader
content-loader
content-loader