Gå til hoved-indhold
YnglingKapsejlads
Der er stadig uklarhed om de foreløbige resultater til VM for Yngling i Holland.Foto: urbanbocker.nl

VM for Yngling: 17 sorte flag

Opdateret: Forvirring i det hollandske protestlokale. Torsdag var en lettere bizar dag for de 52 ynglinge der kæmper om verdensmesterskabet i Lelystad, Holland.

Af katrine bertelsen |

Opdateret kl.17.42.

Søren Ebsen fortæller fra Holland: Forvirringen er total i det hollandske protestlokale. Der er nu opdaget fejl i de tidligere resultater, hvilket gør at vinderen stadig ikke er kendt. De mange sorte flag igår, har medført at de sejlere der pænt lod være med at sejle på grund af diskvalifikation, nu også vil have godtgørelse. Forståeligt nok! Der blev ikke sejlet i dag på grund af manglende luft, så resultaterne skal opgøres på grundlag af de forrige sejladser, med eller uden sort flag.

Det kan blive en lang aften før det endelige resultat foreligger.


Ynglingefeltet har ikke bare presset hårdt på startlinjen, men også presset baneledelsen hårdt. Hele 17 gange blev det sorte flag sat, da Ynglingene gik til start igår torsdag på den næstsidste dag til VM i Holland.

Sort flag eller BFD sættes som regel, når der har været individuel eller generel tilbagekaldelse mere end tre gange. For de uindviede betyder det, at indenfor det sidste minut op til starten, må ingen del af båden eller besætning være i det område der udgøres af den trekant, der dannes af begge ender af startlinjen og første mærke.

Den sportslige værdi bliver forværret

International baneleder Christian Lerche siger til minbaad.dk.

”Der er noget ruskravende galt. Enten ligger banen eller linjen forkert, eller også er der mangel på tillid mellem sejlere og baneledelse. 17 sorte flag hører fortiden til, det er en klar, international dommerpolitik, at vi skal gøre alt  for at undgå omstarter. Den sportslige værdi bliver forværret."

"Men hertil skal siges, at Ynglingene i store felter er nogle af de sværeste at starte. Der er en blanding af meget rutinerede og meget urutinerede sejlere, og kombinationen er gift for en god start.”

Se Christian Lerches betragtninger om en god start under relaterede artikler.

Ny protesthøring

Adskillige af favorittere blev diskvalificeret, hvilket affødte mange protester. Flere af de diskvalificerede valgte at sejle med banen rundt, og ved en protesthøring i aftes blev samtlige protesterende deltagere genindplaceret.

Imidlertid er høringen genåbnet her til morgen kl.9.15 og i skrivende stund er den ikke afsluttet. Så de nuværende placeringer er langt fra sikre.

Søren Ebsen, National baneleder og coach for den danske trup siger til minbaad.dk. ”Det er lidt underligt at høringen er blevet genåbnet, det kunne tyde på at baneledelsens argumentation ikke har været helt overbevisende.” Generelt er mener han at baneledelsen ikke har være voldsomt overbevisende.

Lige nu (med forbehold) fører Hidde-Jan Haven, Don van Arem og Miguel Karsters fra Holland efterfulgt af amerikanerne John Ingalls, Torey Pellegrini og Bruce Chafee.

Bedste danske båd er DEN 202 med Anders Gotschalk, Jonas Nittegaard og Hendrik Brendstrup på en forløbig 12. plads, og på 15. pladsen ligger DEN 111 med Jørgen Ring, Christian Johnstad, og Benjamin de Leeuw.

Helt nede på 33.pladsen ligger vinderne af U23 VM DEN 199 med Lucas Lier, Emil Max Moller og  Konrad Floryan.

I øjeblikket sejles stævnets sidste sejladser. Vi vender tilbage med resultatet af protesthøringen og de endelige resultater, når de foreligger.

content-loader
content-loader
content-loader