Gå til hoved-indhold
Tina ved roret i Skagerak.Kapsejlads
Tina ved roret i Skagerak. Foto: Jens B. Thuesen

Danskere gider sejle langt!

Det kan godt være at sejlerne dropper Sjælland Rundt, men Jens B. Thuesen har lige sejlet 800 sømil på otte dage i en i en ny Dragonfly 35 Ultimate. Det gjaldt Watski Skagerrak Two Star.

Af katrine bertelsen |

Som et indspark til debatten, hvorfor der er så få, der sejler Sjælland Rundt har vi modtaget et begejstret indlæg, fra Jens B. Thuesen. Han skriver:

En ny båd, en Dragonfly 35 Ultimate, skulle ”sejles til”, og hvad er bedre end en tur fra Skærbæk til Hankö ved Oslo, sejle Watski Skagerrak Two Star, og så tilbage til Skærbæk igen?

Til det, er der afsat ialt otte dage til 800 sømil. Der er ca. 250 sømil til Hankö og twostar kapsejladsen består af tre ben på hver ca. 100 mil. Et af dem paa tværs af Skagerrak fra Arendal til Marstrand.

Knap 25 knob på loggen

Efter en kort prøvetur med Jens Quorning i let vind i Kolding Fjord sejlede Jens og Tina deres spritnye baad fra Dragonfly-værftet til Hankö i Oslofjorden paa et par dage. Søndag morgen startede transportsejladsen med kraftig vind.

På vej ud af tragten ved Fredericia  fik vi at føle, hvad vores nye dragonfly vil. Den vil sejle stærkt, loggen stod i løbet af ingen tid på 24.8 knob på fladt vand ,og vi fik travlt med at få rebet efter at have kommet os over en blanding af adrenalinchok og begejstring.

Nummer et på sejltid

Ud af fire tilmeldte flerskrogsbaade kom to i mål. Dragonfly 35’eren kom ind paa bedste sejltid, og vi tabte på korrigeret tid til en anden trimaran, Corsair 36, som vi overhalede 20 mil før mål efter 280 Sömil. Det skal liges nævnes, at de kæmpede med nogen sejlproblemer.

Der blev sejlet meget på kryds, og også mange periode med let vind, og da har selv en trimaran det svært mod 50-60  fods kølbaade med bl.a. Knut Frostad ved roret. Men næste år lykkes det måske. Vi kommer igen, og gennemfører vi til næste år, er det 5. gang vi deltager.

Kom og sejl med!

I den forbindelse gerne appelere til andre danske både om at stille op. Der er en superstemning før og specielt efter sejladsen, som er yderst professionelt organiseret og sympatisk.

Hvorfor gør vi det?

Det er hamrende koldt, hård vind og to meter sø. Det er midt om natten og vi ræser afsted med 14 – 18 knob midt ude i Skagerrak, med to reb i begge sejl. Hvorfor ikke se fodbold hjemme i sofaen?

Det bedste ved Watski Two Star at komme i mål. Resten det er – tja, anstrengende er et vel et pænt ord. Vejrforholdene bød på alt hvad man kan ønske sig, og ikke mindst hvad man ikke ønsker sig.  ”Liten kuling” midt i Skagerrak midt om natten, og totalt vindstille i trælse bølger i mundingen af Oslofjorden.

Derfor!

Men finalen var fantastisk. De sidste 15 sømil tog ca. en time, og vi racede forbi måbende kølbåde med op til 21.3 Knob i en perfekt halvind paa 8-11 m/sek. Det er det hele værd! Det er derfor vi gør det!

 

 Vores Dragonfly ved Hankö Yacht Klub

content-loader
content-loader
content-loader