Gå til hoved-indhold
Diverse
Arkivfoto: Folkebaad.dk

Skrappe Folkebådssejlere mødes i Koldings klubmesterskab

Fem tidligere danske mestre og guldpokalvindere stiller op til Åbent Klubmesterskab.

Af Troels Lykke |

Tidligere danske mester i Folkebåd, Heines Nielsen, Kolding, skriver her:

Kolding Sejlklub har igen i år valgt at lade deres Klubmesterskab være åbent for udenbys deltagere og de udfordrende forhold på vandet, gode faciliteter på land med beboelse i Klubhuset og god mad og hygge, gør at ikke mindre en 20 både stiller op til årets sidste stævne.

Der møder 5 tidligere Danske mestre og Guldpokalvindere op og da dette er årets sidste chance for revanche, er der er sikkert mange der gerne vil tage skalpen på den regerende Danmarksmester Per Jørgensen og besætning.

Folkebådssejlerne er kendt for at have en meget hård konkurrence med mange favoritter - takket være at bådene er bygget så godt at selv 25 år gamle både absolut stadig er konkurrence dygtige.

Dette giver således alle deltagere mulighed for at lave et topresultat med et billigt driftsbudget, hvis blot evnerne rækker.  

I en tid hvor "bølgerne går højt" om hvilken båd man skal sejle i, viser Folkebådsklassen fortsat at den appellerer til sejleren der ønsker tætte og intense sejladser med fornuftige driftsbudgetter.

Her er også plads til sejleren der ikke vil bruge hele familiens husholdningsbudget på sejl m.v., men alligevel gerne vil opleve spændingen ved jævnbyrdige sejladser blandt mange dygtige sejlere, også selvom dette ikke giver vilde planeture ! 

Det er måske derfor Folkebåden fortsat stiller med de største klassefelter og endnu engang afviklede det største DM blandt klassebådene for danske sejlere.

content-loader
content-loader
content-loader