Gå til hoved-indhold
Det var efterår på flere måeder ved Koldingsklubmesterskab, hvor en sejler tragisk omkom. Foto: Kolding SejlklubKapsejlads
Det var efterår på flere måeder ved Koldingsklubmesterskab, hvor en sejler tragisk omkom. Foto: Kolding Sejlklub

Gast død under klubmesterskab

Imellem første og anden sejlads fik Knud Verner Hansen et hjertestop ved Folkebådenes klubmesterskab i Kolding.

Af Troels Lykke |

Mange af de skarpeste Folkebådssejlere var i weekenden samlet til Kolding sejlklubs åbne Klubmesterskab, måske for at få chance for revanche overfor den nuværende danmarksmester Per Jørgensen.

Resultaterne kom dog noget i baggrunden p.g.a. en af folkebådsklassens erfarne gaster Knud Verner Hansen´s pludselige dødsfald, fortæller Vagn Olsen til minbaad.dk. 

Hjertestop

Imellem første og anden sejlads fik Knud Verner et hjertestop, selvom der hurtig var hjælp til stede, og ambulance blev tilkaldt stod Knud Verner´s  liv ikke til at redde.

Da meldingen fra sygehuset kom at Knud Verner var død tog sejlerne ind for at bearbejde og tale sammen om den voldsomme oplevelse og ikke mindst minde Knud Verner.

Søndag blev der startet med sørgebind i hækstaget  til ære for Knud Verner.  Vejret passede næsten til lejligheden – gråt, vådt og rigtigt trist.

Det klarede dog lidt op i løbet af formidagen og der blev afviklet 4 sejladser som alle blev meget tætte med målgang af hele feltet inden for få minnutter.

Per Jørgensen versus Chr. Thomsen

Selvom det var et åben klubmesterskab med 20 både på startlinien kom kampen om mesterskabet dog til at stå mellem de lokale, nemlig den regerende Danmarksmester Per Jørgensen og Kolding Fjord mesteren Chr. Thomsen, således var feltet øjenvidner til et nærmest matchlignende race hvor de 2 både kun havde øje for hinanden.

Deres indenbyrdes placering ville være afgørende for hvem der kunne blive klubmester. 

Per Jørgensen, Christian Hansen og Carsten Lauridsen, der søndag afløste Steen Christensen trak det længste strå og kunne denne gang også afslutte sæsonnen som klubmester af Kolding Sejlklub.

Hilsen til en god ven

Se yderligere resultater og Erik Køster´s sidste hilsen til en god ven på http://www.folkebaad.dk/index.htm.

Resultat fra Kolding

Den 871   Joker         Per Jørgensen    Kolding Sejlklub                 17 point

Den 703  Stampe      Chr. Thomsen     Kolding Sejlklub                19 point

Den 768  Nadia          Kim Kristensen  Jægerspris Sejlklub           23 point       

content-loader
content-loader
content-loader