Gå til hoved-indhold
Carl Gerstrøm vil blandt andet bliver husket som en høflig, venlig formand. Til dagligt bor han i Horsens, hvor han har sin Bavaria liggende til tursejlads. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Carl Gerstrøm vil blandt andet bliver husket som en høflig, venlig formand. Til dagligt bor han i Horsens, hvor han har sin Bavaria liggende til tursejlads. Foto: Troels Lykke

Gerstrøm stopper før tid

Carl Gerstrøm genopstiller ikke som DS-formand ved generalforsamlingen til marts. Det skyldes familiære årsager. Det var ellers planlagt, at han skulle fortsætte.

 

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion skal vælge ny formand, når medlemsklubberne samles til den årlige generalforsamling d. 20. marts i Odense.

Den siddende formand, Carl Gerstrøm, har nemlig meddelt, at han af familiære årsager ikke ønsker at stille op til endnu en periode på formandsposten. Det fortæller Sejlunionen på sejlsport.dk

Dermed træder Carl Gerstrøm tilbage efter fem år som formand og ti år i Dansk Sejlunions bestyrelse.

”Hvis jeg skal kigge tilbage på årene, der er gået, så har den største fornøjelse været mødet med så mange interessante og engagerede mennesker. Ikke bare i Danmark rundt omkring i sejlklubberne, men også udenfor landets grænser,” siger Carl Gerstrøm til sejlsport.dk.

Glæder sig over ungdomsarbejdet

Han kan samtidig se tilbage på en hastig udvikling på mange forskellige fronter i løbet af hans formandsperiode:

”Jeg kan ikke lade være med at glæde mig over den udvikling, der er sket omkring for eksempel ungdomsarbejdet. Der er der virkelig taget nogle gevaldige skridt i de sidste ti år.”

Også på andre af Dansk Sejlunions kerneområder har Carl Gerstrøm været involveret.

”Overordnet er jeg rigtig godt tilfreds med, at Dansk Sejlunion er blevet alle sejleres samlende organisation overfor for eksempel politikere og myndigheder, og at vi som organisation fremstår både nationalt og internationalt som en seriøs og respekteret samarbejdspartner.”

Elitearbejdet i Dansk Sejlunion har den sidste tid stået for skud, men også her ser den nu afgående formand gode tiltag i de seneste par år.

Her henviser han blandt andet til de mange kraftcentre, der er blevet etableret og den styrkede rekruttering af elitesejlere.

Stadig aktiv men ikke for bordenden

Carl Gerstrøm slipper ikke forbindelsen med al sejlsport fra den ene dag til den anden.

”Jeg regner med at bevare en ikke ubetydeligt engagement i både miljøspørgsmål og bådejer-sager, men det kommer i fremtiden ikke til at blive mig, der sidder for bordenden,” slutter han.

content-loader
content-loader
content-loader