Gå til hoved-indhold
Holdet har i de sidste tre stævner vist godt potentiale, og forventer ved næste ranglisteopdatering, at rykke ind i top 50 i verden.Diverse
Holdet har i de sidste tre stævner vist godt potentiale, og forventer ved næste ranglisteopdatering, at rykke ind i top 50 i verden.

Aschenbrenner vinder Moss Raymarine Match

Joachim Aschenbrenner med besætning vinder matchrace stævne i Moss, hvor hold fra Australien, Sverige, Norge, England og Danmark deltog. Stævnet blev afholdt i en lille fjord syd for Oslo, og sejladserne var derfor prægede af meget svære vind- og strømforhold.

Af Troels Lykke |

I den indledende runde blev der sejlet en fuld round robin, hvor alle sejler mod hinanden. Aschenbrenner endte med en score på 4-3 i denne runde, hvilket fire andre besætninger også havde.

Australieren var gået igennem med rent bord, og der var derfor kun tre pladser tilbage til semifinalen. I en knock-out runde blev der sejlet om de sidste tre pladser.

Med 2/2 sejre gik danskerne videre til semifinalen, hvor de stod overfor den lokale Petter Mørland. Det unge hold viste god form og gik videre til finalen med en 2-0 sejr. I den anden semifinale vandt Team Echo(GBR) med skipper Mark Lees over den 1. seedede David Chapman(AUS)

Finalen blev sejlet i mere stabile forhold, med vind på 5-7 m/s. Første sejlads vandt Team Aschenbrenner sikkert. Den anden sejlads blev tæt, med et utal af vendinger.

Efter en tæt sejlads kunne Team Echo udligne til 1-1. I den afgørende sejlads kom holdene lige ud af starten. Ved topmærket rundede de tæt, med danskerne først. På lænseren sejlede englænderne sig helt op på siden, hvilket resulterede i en lufning uden om bundmærket. Aschenbrenner holdt føringen og rundede bundmærket først.

På sidste opkryds blev endnu en vendeduel sat ind, men Team Aschenbrenner holdt føringen og rundede topmærket først.

Englænderne hentede igen forspringet og der blev foretaget flere skarpe lufninger tæt på mållinjen, før Team Aschenbrenner kunne sejle over mållinjen først, som vindere af Moss Raymarine Match.

Se hele den afgørende finalesejlads: Her

Holdet har i de sidste tre stævner vist godt potentiale, og forventer ved næste ranglisteopdatering, at rykke ind i top 50 i verden. Dette betyder også at de vil være den tredje bedst placerede danske besætning efter Mads Ebler og Peter Wibroe.

Samtidig kan holdet præsentere deres nye sponsor, analyse- og konsulentvirksomheden FACTUM, som har valgt at støtte de unge sejleres projekt. Dette er også en vigtig faktor for holdet for at avancerer på verdensranglisten og opfylde deres øvrige målsætning.

Læs mere om holdet på deres hjemmeside: http://danish-matchrace.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader