Gå til hoved-indhold
Der blev sejlet i match28er, der kan være en stor udfordring i hård luft. Her er vinderne. Foto: Match Racing DenmarkKapsejlads
Der blev sejlet i match28er, der kan være en stor udfordring i hård luft. Her er vinderne. Foto: Match Racing Denmark

Aschenbrenner og co vinder igen U-DM i matchrace

Ved Vejle Fjord var der ungdoms matchrace om DM. Det blev finale mellem det unge Aschenbrenner hold og det nye Boidin Racing team.

Af Troels Lykke |

Lørdag morgen stod seks unge match race hold klar i Sejlklubben Neptun Vejle, for at afgøre hvem der kunne kalde sig Ungdoms Danmarksmestre 2011.

Klokken 9:00 var der skippermøde, hvor der blev forklaret lidt om, hvordan stævnet ville forløbe samt aktiviteterne på Vejle fjord denne weekend.

Der var lagt op til det helt store skue på fjorden, hvor bl.a. 500 svømmere skulle svømme på tværs af fjorden og der skulle roes om kap i drage både, alt imens Ungdoms DM plus flere andre sejladser, skulle afvikles. Det fortæller direktør Jens Henrik Lund fra Match Racing Denmark i Middelfart.

Vejret bød på en svingende vind mellem 4 og 9 m/s fra en stabil nordøstlig retning. Afvekslende vejr, med både sol og regn, skabte scenen for de spændende sejladser.

Den hårde vind kunne til tider give en del af unge hold noget udfordring med at arbejde med den store spiler på match28’eren.

På trods af det til tider lidt triste vejr blev gejsten holdt oppe igennem de 16 indledende flights, både fra sejlere og dommeres side.

Efter den indledende runde, beståede af to round robins (alle mod alle) hvor de to bedste hold sejlede en finale om Ungdoms Danmarksmesterskabet, mens de to næst rangerede hold skulle kæmpe om bronzemedaljen.

Seedede hold i finalen

Finalen stod mellem de to højst seedede hold, med skipperne Joachim Aschenbrenner og Martin Boidin. Imens stod petit-finalen mellem Mads Bendix og Lucas Lier.

Finalerne blev sejlet i ca. 6 m/s med varierende tryk. Aschenbrenner viste deres større erfaring i finalen og kunne med en 2-0 sejr se sig som vindere af Ungdoms Danmarksmesterskabet for andet år i træk. 

I petitfinalen viste Mads Bendix en god boatspeed og et godt overblik op af banen, hvilket sikrede ham bronze med en sejr på 2-0 over Lucas Lier. 

Joachim Aschenbrenner:

”Vi er utrolig glade for at have sikret os ungdomsmesterskabet for andet år i træk og ser frem til mesterskabet næste år med forhåbentlig flere deltagere. Som sædvanligt har organisationen været helt i top fra Sejlklubben Neptuns og  Match Racing Denmarks  side og de har været en fornøjelse at deltage i stævnet, hvor tingene både kørte på land og på vand”.

Resultatliste

1)    1.  Joachim Aschenbrenner, Aschenbrenner Racing Team

2)     2. Martin Boidin, Boidin Racing Team

3)     3. Mads Bendix

4)     4. Lucas Lier, Team Lier

5)     5.Christian Meldgaard

6)     6.Rasmus  Schulz

content-loader
content-loader
content-loader