Gå til hoved-indhold
Sejlerne sladrer. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Sejlerne sladrer. Foto: Troels Lykke

Lystsejlerne sladrer om politikontrol

Det siger politiet. Og vi kan fortælle at kontrollen typisk er fredag og lørdag, hvor sejlerne tager en lille en til halsen.

Af Troels Lykke |

Fredag eftermiddag og aften var folketidende.dk med politiet på stikprøvekontrol på Guldborgsund overfor lystsejlere.

Vicepolitikommissær Claus Jørgen Pedersen og politiassistent Tonny Rasmussen har foretaget en hel del af den slags kontroller, så de ved hvordan lystsejlerne typisk agerer.

- Vores erfaringer fra de andre gange vi har været på kontroller er, at der de første tre-fire timer er mange både på vandet, og så lige pludselig er der ikke så mange både på vandet. Lyst sejlerne har jo deres VHF-radioer og så kan de advisere hinanden om, at der er politi på Guldborgsund. Dem der så har drukket for meget eller ikke har deres papirer i orden bliver så inde i havn, fortæller Claus Jørgen Pedersen til Folketidende.dk.

Præventive

Han understreger også, at kontrollerne mest af alt er præventive. Det er ikke tilfældigt, at en stikprøvekontrol bliver lagt en fredag.

- Fredag og lørdag er typisk de dage, hvor folk har fri og får lidt alkohol indenbords. Og så er det, at vi kontrollerer lystsejlerne, fortæller han.

content-loader
content-loader
content-loader